Terapia cu apă rece: Care sunt beneficiile pentru sănătatea fizică și mentală?

O baie rece poate însemna pentru mulți dintre noi o adevărată provocare, însă există beneficii impresionante pentru sănătate, atât mentale, cât și fizice.

Terapia cu apă rece este pur și simplu expunerea la temperaturi scăzute. Crioterapia este o opțiune, dar aceasta tinde să fie costisitoare. Acasă, puteți încerca un duș scurt rece, o baie plină cu gheață sau o baie în apă rece. Toate sunt considerate terapie cu apă rece.

Într-adevăr, nu sună tentant dar beneficiile pentru sănătatea mentală și fizică sunt suficiente pentru a ne convinge să încercăm măcar o dată acest lucru.

„Scufundarea în apă rece stimulează endorfinele pentru a îmbunătăți starea de spirit pentru a ajuta la combaterea stresului, anxietății și depresiei. Apa rece este forma supremă de mindfulness. Te ajută să obții o meditație calmă în timp ce te concentrezi asupra respirației', a declarat dr. Sarah Brewer, director medical al mărcii de suplimente Healthspan, potrivit Hello Magazine.

Studiile susțin și beneficiile pentru sănătatea mintală ale terapiei cu apă rece. Cercetările efectuate de Swim England cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale au arătat că dintre cei care fac înoato în apă rece în mod regulat, 43% au spus că îi face să se simtă mai fericiți, 26% s-au simțit mai motivați să îndeplinească sarcinile zilnice și 15% au spus că viața se simte mai ușor de gestionat după această terapie.

Potrivit dr. Sarah Brewer, acest tip de terapie poate îmbunătăți circulația, reduce retenția de apă și chiar regla tensiunea arterială, deoarece îmbunătățește capacitatea de răspuns a vaselor de sânge.

În plus, expunerea la apă rece ne poate ajuta la susținerea imunității, deoarece crește aportul de glutation antioxidant puternic, care este important în răspunsul nostru imunitar. În plus, oferă un real plus de energie.

Mai mult decât atât ajută la îmbunătățirea somnului și a concentrării mai ales pe femeile care se află la menopauză. Un alt motiv bun de a face baie sau un duș rece este că ajută la pierderea în greutate deoarece accelerează metabolismul.

Potrivit sursei mai sus menționată, Dr. Sarah Brewer a precizat că doar unul până la două minute de terapie este suficient pentru a te face să te simți bine toată ziua, în timp ce doar 10 până la 20 de secunde de expunere la frig pornesc arderea grăsimilor.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate