Terapia Bach te eliberează de emoţiile negative

La începutul secolului al XX-lea, medicul englez Edward Bach ajungea la concluzia că la originea bolilor oamenilor stau emoţiile negative ale acestora. Drept urmare, a început să dezvolte o terapie bazată pe plante cu proprietăţi aproape miraculoase, ale căror principii active restabileau echilibrul psihic.

terapia bach

Bach a descoperit 38 de astfel de plante, pe care apoi le-a grupat în funcţie de mai multe tipuri de nelinişti şi tulburări: frică, nehotărâre, singurătate, dezamăgire, disperare, dezinteres faţă de prezent, preocupare pentru soarta altor persoane. În zilele noastre, terapia Bach are o eficienţă dovedită în tratamentul stărilor sufleteşti enumerate anterior. Tincturile obţinute pe baza plantelor descoperite de Bach se administrează prin diluarea a două picături într-un pahar cu apă, care se bea în cursul unei zile, sau prin ţinerea celor două picături lor sub limbă, de 4 ori pe zi.

Terapia Bach care te ajută să te relaxezi

Acelor persoane mereu agitate şi anxioase, acelora care sunt tot timpul în mişcare şi care nu-şi dau nici măcar răgazul de a-şi trage sufletul, Bach le recomandă planta numită slăbănog. Aceasta are efecte calmante şi relaxante, ajutându-te să priveşti viaţa cu mai multă detaşare. Terapia Bach pe bază de tinctură de slăbănog se administrează timp de 5 zile pentru reechilibrarea unei stări emoţionale temporare şi până la 30 de zile pentru reechilibrarea unei stări emoţionale mai profunde.

Terapia Bach care te ajută să nu te temi de viitor

Frica de viitor poate fi ţinută sub control cu ajutorul tincturii de castan alb. Acesta aduce repausul mental necesar unei odihni binefăcătoare. Astfel, insomniile cu care te confruntai din cauza gândurilor pe care ţi le făceai în legătură cu ziua sau săptămâna ce aveau să vină vor deveni de domeniul trecutului.

Terapia Bach care te ajută să scapi de fricile precise

Creţişoara este încă una dintre plantele lui Bach cu proprietăţi relaxante, însă recomandată persoanelor care resimt o frică precisă, care poate fi identificată clar, cum ar fi teama de a nu putea dormi. Planta îţi permite să înfrunţi noaptea fără teamă, cu încrederea că vei avea un somn liniştit şi odihnitor.

Terapia Bach care te ajută să-ţi învingi pesimismul

Persoanele copleşite de gânduri negative cu privire la propria viaţă, care refuză să vadă lucrurile bune care li se întâmplă, pot încerca terapia Bach pe bază de salcie. Aceasta stimulează optimismul şi te face să conştientizezi faptul că gândurile tale negative sunt singurele vinovate de faptul că vezi viaţa în negru şi că în realitate viaţa ta nu este nici pe departe atât de rea.

Terapia Bach care te ajută să slăbeşti

Nevoia incontrolabilă de a mânca are la bază frecvent anumite temeri bine-cunoscute: teama de a fi părăsită de partenerul de viaţă, teama de a nu fi iubită, teama de eşec etc. Comportamentul alimentar compulsiv poate fi stopat prin ţinerea sub control a temerilor care îl alimentează. Combinaţia câştigătoare în acest caz este administrarea simultană a trei tincturi: cea de creţişoară, de zadă şi de nuc. Într-un flacon de 30 ml cu apă minerală se diluează câte 2 picături din fiecare tinctură şi se bea toată o dată.

Există însă şi o altă problemă cu care se confruntă cei care luptă cu kilogramele în plus: imposibilitatea de a se opri din mâncat, în ciuda faptului că senzaţia de saţietate deja s-a instalat. Nu-i aşa că tuturor ni se întâmplă să mâncăm şi desertul, deşi suntem deja sătule? Pofta sau apetitul crescut, care nu au nimic de-a face cu senzaţia de foame, pot fi ţinute sub control tot cu terapia Bach. În acest caz, medicul recomandă tincturile de nuc, corcoduş şi pin. Se dizolvă câte două picături de tinctură într-un pahar cu apă sau se administrează cele două picături direct sub limbă, de 4 ori pe zi.

Tu ai apelat până acum la terapia Bach? Cu ce problemă emoţională te-ai confruntat şi ce plante ai folosit?

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate