Tendintele generale ale lunii martie 2008

Tendintele generale ale lunii martie 2008
Uncategorized

Afla de la Mihaela Dicu ce iti rezerva astrele in luna martie.

Succesul proiectelor depinde de resurse, strategii si, nu in ultimul rand, de felul in care se integreaza in trendul general. Uneori, conditiile exterioare permit concretizarea, alteori nu. Afla care sunt tendintele lunii si pune-ti planurile in acord cu acestea.

Martie este o luna vioaie, spontana, cu intamplari neasteptate sau neobisnuite. Accentueaza sociabilitatea, nevoia de a interactiona, de a cunoaste oameni, de a coopera, de a schimba idei, de a initia proiecte.

Mercur si Venus, mana-n mana toata luna
Pe tot parcursul lunii martie, Mercur si Venus evolueaza alaturi. De obicei, la intalnirea lor anuala, Mercur, fiind mai iute decat Venus, o depaseste si-si vede de drum. De data asta, Mercur se misca lejer, la fix pentru a-i tine companie lui Venus. Cei doi formeaza un cuplu prietenos, vesel, curios si jucaus, care ii poate face pe oameni mai binevoitori. Configuratia este favorabila intalnirilor, negocierilor, discutarii unor planuri comune. Incurajeaza activitatile intelectuale facute din placere sau cu talent: scrisul, lectura, conferintele, lansarile de carte, activitatile creativ-artistice care cer indemanare (desen, pictura etc.), precum si intalnirile intre oameni de arta ori cu ocazia unor evenimente mondene. Conjunctia este buna pentru prietenie si distractii, dar si pentru flirturi, mesaje amoroase, rendez-vous-uri romantice.

Prost configurata (cum ar putea fi cam intre 12 si 18 februarie, cand i se opune Saturn), conjunctia poate aduce frivolitate, divergente, incidente de presa, discutii legate de plagiat, promovarea unor opere de prost-gust, perturbarea comertului de lux si a evenimentelor artistice. Ii influenteaza mai puternic pe Varsatori, Pesti, Balante, Gemeni, Tauri si Fecioare.

Alte configuratii astrale semnificative
Intrarea lui Marte in Rac – 4 martie 12:01: ultima etapa a unui ciclu care a inceput in august 2007. Tranzitul dureaza pana pe 9 mai si are rolul de a aduce clarificari in legatura cu o serie de evenimente din ultimele 7 luni. Important indeosebi pentru Raci, Berbeci, Scorpioni, Gemeni, Balante si Capricorni.
Opozitia Marte-Pluto – 7 martie, cu efect intre 1 si 20 martie. Este a treia si ultima din timpul ciclului martian de mai sus (precedentele s-au produs in septembrie si ianuarie), o configuratie puternica si cu un grad ridicat de periculozitate. Poate genera conflicte, confruntari sau alte evenimente bulversante. Se recomanda prudenta pentru toata lumea, dar mai ales pentru Raci, Capricorni, Berbeci, Balante si Scorpioni.
Conjunctia Soare-Uranus – 8 martie, cu efect intre 1si 15 martie. Accentueaza independenta. Aduce evenimente neasteptate, schimbari bruste, surprize si innoiri. Are legatura cu reforma si ingeniozitatea, dar si cu radicalismul, revolta, accidentele. La nivel global, tendintele negative pot avea efect cumulativ cu cele ale opozitiei Marte-Pluto. La nivel individual, efectele pozitive sau negative depind de restul hartii natale. Importanta indeosebi pentru Pesti.
Conjunctia Mercur-Neptun – 9 martie, cu efect intre 5 si 12 martie: ultima etapa a unui ciclu inceput in jur de 15-20 ianuarie, cu impact discutabil, legat de intelect, informatie, comunicare, negocieri, comert, tranzactii, drumuri, lipsa de luciditate sau de concentrare, incidente misterioase, manevre dubioase, iluzie, confuzie s.a. Important mai ales pentru Varsatori, Gemeni, Fecioare, Pesti, Lei, Tauri, Scorpioni.
– Sextilul Jupiter-Uranus – 29 martie, activ in fundal in martie, aprilie, mai, eventual si in iunie. Aduce oportunitati, induce o atitudine increzatoare, dorinta de innoire si schimbare in bine, da speranta, indrazneala, spontaneitate, solidaritate. Favorizeaza actiunea dinamica, exercitata in scopul unor realizari pozitive. Ii favorizeaza in special pe Capricorni, Pesti, Tauri, Scorpioni, Raci si Berbeci.

Echinoctiul de primavara – intrarea Soarelui in Berbec
Echinoctiul de primavara marcheaza momentul in care Soarele traverseaza ecuatorul ceresc, trecand din emisfera cereasca australa in cea boreala. La data respectiva, in orice loc de pe pamant, durata zilei este egala cu cea a noptii. In zodiacul tropic (folosit in astrologia occidentala), echinoctiul de primavara coincide cu intrarea Soarelui in Berbec.

Echinoctiul cade mereu pe datele de 19, 20 sau 21 martie. Ultima oara a cazut pe 19 martie, in secolul al XVIII-lea, si o va mai face abia in anul 2052. In secolele al XIX-lea si al XX-lea a cazut numai pe 20 sau 21. In secolul acesta a cazut sau va cadea pe 21doar de 4 ori: in 2003, 2007, 2011 si 2015. In rest, numai pe 20, pana in 2052, iar din 2052, pe 19 si 20. Anul acesta, echinoctiul are loc pe 20 martie, la 07:48, ora Romaniei (05:48 GMT).

In astrologie, intrarea Soarelui in Berbec se numeste "ingres de primavara", iar harta ei este considerata semnificativa pentru urmatoarele 3 luni, pana la solstitiul de vara. Pentru Romania, ingresul de primavara pare sa fie purtator de sansa (Jupiter se afla la zenit). Si chiar daca vor continua discutiile contradictorii si nu exista suficienta vointa pentru a intreprinde actiuni constructive foarte hotarate, este posibil ca tara sa aiba un castig de imagine datorita unui eveniment de natura stiintifica, literara sau artistica (conjunctia Mercur-Venus in sectorul popularitatii).

Special Cupidon
In primele doua saptamani ale lunii, conjunctia Venus-Neptun predispune la sensibilitate si visare. Este o perioada romantica, dar cu capcane, caci permite nasterea unor emotii inselatoare sau a unor sperante nerealiste. Intervalul trebuie privit cu prudenta, mai ales ca in paralel isi desfasoara fortele o exploziva opozitie Marte-Pluto, care, desi nu este direct legata de dragoste, poate afecta viata amoroasa prin tumultul si tendintele ei distructive. In a treia saptamana a lunii, Venus este prinsa intre restrictiile opozitiei cu Saturn si pasiunea trigonului cu Marte. Iubirea poate intampina obstacole, dar are forta de a le depasi. Dupa 20, atmosfera este strabatuta de o adevarata frenezie a expansiunii si schimbarii – intens stimulata de Mercur, Uranus si Jupiter, Venus ne "livreaza" o perioada plina de incitare, euforie, surprize si schimbari benefice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din