Tendintele generale ale lunii februarie 2008

Tendintele generale ale lunii februarie 2008
Uncategorized

Afla de la Mihaela Dicu ce iti rezerva astrele in luna februarie.

Succesul proiectelor depinde de resurse, strategii si, nu in ultimul rand, de felul in care se integreaza in trendul general. Uneori, conditiile exterioare permit concretizarea, alteori nu. Afla care sunt tendintele lunii si pune-ti planurile in acord cu acestea.

Februarie este o luna palpitanta, motivanta, condimentata. Cu realizari si satisfactii, mai ales in primele doua decade, cu obstructii si incercari, mai ales in ultima. Si, probabil, asezonata cu unele evenimente insolite aduse de eclipse…

Cine ne ocroteste si ne stimuleaza
Conjunctia Venus-Jupiter
Perioada de influenta: 24 ianuarie – 10 februarie, cu un maxim in jurul datei de 1.
Efecte: nu exista auspicii mai fericite pentru pace si prosperitate. Intervalul este excelent pentru intelegeri si tratate, pentru impacari, aliante si cooperari. Tot ce demareaza acum are sanse de succes. Atmosfera este fericita, vesela, entuziasta, optimista, exuberanta, deosebit de potrivita si norocoasa pentru dragoste, logodne, nunti, gale, festivitati, petreceri, vacante si voiaje indepartate. Putem profita cu totii, dar marii favoriti sunt Capricornii, apoi urmeaza Taurii, Fecioarele, Pestii, Scorpionii, Racii, Balantele sau Sagetatorii.

Trigonul Soare-Marte
Perioada de influenta: 8 – 18 februarie, cu un maxim in jurul datei de 14.
Efecte: trigonul Soare-Marte este dinamizant prin excelenta. La nivel macro, se adreseaza suveranilor, presedintilor, prim-ministrilor, sefilor, militarilor, industriasilor, sportivilor si exploratorilor. Acestia gasesc resurse pentru a realiza ce si-au propus, se ridica la inaltimea misiunilor incredintate, actioneaza ferm si autoritar in sens constructiv. La nivel personal, trigonul aduce energie, initiativa, curaj si eficienta, hraneste dorinta de realizare si spiritul de actiune. Ii avantajeaza in special pe Gemeni, Varsatori, Balante, Lei si Berbeci.

Conjunctia Soare-Neptun
Perioada de influenta: 6 – 17 februarie, cu un maxim in jurul datei de 11.
Efecte: conjunctia poate fi judecata numai in context, caci efectele ei se suprapun temporal peste cele ale trigonului Soare-Marte, iar Soarele este un element comun al ambelor configuratii. Componenta neptuniana adauga tabloului de mai sus o dimensiune foarte motivanta: credinta intr-un ideal, actiunea in numele unui scop nobil. Indivizii pe care-i influenteaza intra in joc cu tot sufletul, cu tot eroismul, cu toate talentele, cu toata capacitatea de atractie, convingere si seductie de care sunt capabili. Favoriti: Gemenii, Varsatorii, Balantele, Leii si Berbecii.

Cine ridica probleme
Mercur retrograd
Perioada de influenta: 28 ianuarie – 19 februarie
Efecte: Mercur retrograd altereaza reflexele fizice si intelectuale, scade concentrarea, induce neatentie, creeaza neplaceri legate de comunicare si mijloacele de comunicare, de deplasari si mijloacele de deplasare. Se recomanda mai multa luare-aminte cand vine vorba de acte, contracte, inscrisuri oficiale si o buna pregatire inainte de negocieri, interviuri, probe sau examene. Comertul, actiunile de schimb si transmitere pot fi perturbate. Sunt insa agreate verificarile, recapitularile, reluarea unor idei mai vechi. Efectele se rasfrang mai accentuat asupra Varsatorilor, Leilor, Taurilor, Scorpionilor, Gemenilor si Fecioarelor.

Opozitia Soare-Saturn
Perioada de influenta: 19 – 29 februarie, cu un maxim in jurul datei de 24.
Efecte: la nivel macro, aspectul este amenintator pentru cei aflati in functii inalte sau sub lumina reflectoarelor. Poate aduce pierderea puterii sau a prestigiului, ghinioane, fatalitate, boala, poate chiar moarte. La nivel personal, inclina catre indoiala, pesimism, inhibitii, sentimente de vinovatie. Perioada cere un grad ridicat de efort, rabdare, realism si organizare pentru a fi depasita cu bine.

Eclipsele din februarie
Soarele intersecteaza axa nodurilor lunare de doua ori pe an. Orice Luna Noua care survine intr-un interval de 18 zile inainte sau dupa conjunctia Soarelui cu Nodul Nord sau Nodul Sud se transforma in eclipsa de soare si orice Luna Plina, in eclipsa de luna. Primul sezon de eclipse din 2008 are loc in februarie, astfel:
7 februarie, 05:44 – Eclipsa inelara de soare, cu Soare-Luna la 17o44′ Varsator
Vizibilitate: nu este vizibila in Romania, fiindca are loc inainte de rasarit.
Efecte: la nivel macro, framantari ale personalului angajat, revendicari salariale, risc de accidente de munca si de transport, evenimente care implica elevi sau studenti. La nivel personal, erori de judecata sau de comunicare; neatentie, neindemanare, risc de accidente; iluzii, lipsa de realism. In vizor: cu precadere Varsatorii nascuti in jur de 6-7 februarie.

21 februarie, 05:30 – Eclipsa totala de luna, cu Luna la 1o52′ Fecioara
Vizibilitate: este vizibila, cu conditia sa fie cer senin.
Efecte generale: la nivel macro, incidente legate de voiaje, strainatate, religie, cultura, educatie, agricultura, constructii, imobiliare, accidente prin cadere, prabusire, alunecari de teren, evenimente care implica persoane varstnice. La nivel personal, pesimism, inhibitii, restrictii, limitari si neplaceri cu batranii. In vizor: toata lumea, dar cu precadere Fecioarele nascute in jur de 24-25 august.

Special Cupidon
Excelente perspective amoroase in prima jumatate a lunii. Rasfatatii perioadei sunt Capricornii, dar pe langa ei profita din plin de bunele configuratii astrale Racii, Taurii, Fecioarele, Pestii, Scorpionii, eventual Balantele si Sagetatorii. Eclipsa de soare (ale carei efecte sunt mai accentuate una-doua saptamani inainte si dupa data producerii) si-ar putea vari coada in viata de cuplu a Leilor, care trebuie sa fie atenti in special la comunicarea cu partenerii. Dupa 17, entuziasmul romantic se mai domoleste, si incep sa predomine complicitatea, flirtul si schimbul de idei. Spuma zilelor este revendicata in special de Varsatori, Balante si Gemeni. Cat priveste eclipsa de luna, nu le prea prieste Pestilor, care ar trebui sa mai lase la o parte sensibilitatea si iluziile si sa fie mai realisti si mai diplomati, daca vor sa nu-si compromita relatiile.

Persoanele varsator sunt originale, altruiste, simpatico si sociabile

Starul zodiei – Nicolas Sarkozy (28 ianuarie 1955, Paris, Franta)
Presedintele Sarkozy este un Varsator cu Ascendentul in Fecioara si Luna in Berbec. Si-a inceput cariera devreme (precocitatea e o trasatura a Berbecului), devenind consilier municipal la Neuilly-sur-Seine la 22 de ani si primar la 28. Tot de la Berbec a mostenit curajul – in 1993 a dobandit celebritatea, cand, primar fiind, a negociat personal cu un infractor periculos care luase ostatici niste copii din Neuilly. A fost un primar bun, daca a ramas in functie intre 1983 si 2002. L-a ajutat precis latura de Fecioara – Fecioarele sunt recunoscute pentru harnicie, spirit gospodaresc, eficienta si metoda. Varsatorul se reflecta in energia debordanta si in optimismul lui "Sarko", in vederile sale progresiste si moderne, dar si in… nonconformismul pe cere-l afiseaza cu atata dezinvoltura! Stilul original pare chiar sa-i priasca la imagine, caci in horoscopul lui casa popularitatii ii gazduieste mana-n mana pe Jupiter, Marele Benefic, si Uranus, planeta surprizelor si a insolitului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din