Temperatura ideală pe care trebuie să o setezi la aerul condiționat din casă. Gafa de evitat în zilele fierbinți de vară

Cele mai dificile zile de vară sunt atunci când aerul devine fiebinte și extrem de greu de respirat. Aerul condiționat este aliatul multora dintre noi pentru crearea unui confort termic ideal, însă unii oameni fac o gafă care poate aduce multe probleme de sănătate.

Ei, bine, atunci când ne întoarcem de afară, unde sunt peste 35 grade și în casă diferența de temperatură este insesizabilă, avem tendința să dăm drumul la aer condiționat la o temperatură 18 grade astfel încât camera să se răcească mai repede.

Iată gafa pe care nu ar trebui să o facem, deoarece indiferent dacă încăperea are 21 de grade sau 32 de grade, unitatea de aer condiționat pompează aceeași „putere' a aerului rece. Setarea temperaturii spune unității numai când trebuie să oprească pomparea aerului rece, schimbarea setării de la 32 de grade la 18 grade nu va accelera nimic. Deci, setați unitatea AC la temperatura ideală și lăsați-o să facă treaba.

O umiditate scăzută din cauza temperaturii mici poate cauza unele afecțiuni respiratorii asemănătoare cu o răceală. Potrivit Ziarul Financiar, temperatura optimă nu trebuie să fie sub 25 de grade Celsius și nici cu șase grade sub temperatura de afară, deși în zilele toride diferența ar putea fi mai mare, dar nu mult peste 10 grade. De ce? Păi este simplu, în felul acesta evităm șocul termic cauzat de diferențele mult prea mari de temperatură.

De asemenea, potrivit specialiștilor, aerul condiționat nu poate provoca răceli, însă pot exista simptome asemănătoare sau alergii.

„Deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii', au precizat reprezentanții unei companii producătoare de aparate AC.

Curațarea aerului condiționat

Dincolo de acest aspect, unii utilizatori ai aparatului de aer condiționat omit să curețe filtrul din interiorul acestuia.

Indiferent cât de curată este camera, există întotdeauna particule care plutesc în aer, care sunt aspirate în aparat în timpul funcționării. Pentru a preveni aceste particule de a provoca probleme interne, toate unitățile de aer condiționat au filtre de particule.

Un filtru curat este crucial pentru o eficiență optimă a aparatului de aer condiționat. Acumularea de particule reduce fluxul de aer, ceea ce forțează unitatea să lucreze mai mult pentru a trage aceeași cantitate de aer. În cel mai rău caz, un filtru murdar poate crește factura de energie cu până la 15%.

Curățare aer condiționat

Dacă AC este pornit toată ziua în fiecare zi, specialiștii recomandă să schimbăm filtrul cel puțin o dată pe lună. Dacă îl utilizăm mai rar, filtrul se schimbă o dată la trei luni. Unele aparate de aer condiționat au filtre detașabile care se pot curăța și clăti, în caz contrar, va trebui cumpărate filtre de schimb.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate