Te gândeşti să-ţi faci un implant dentar? Iată ce trebuie să cunoşti!

Te gândeşti să-ţi faci un implant dentar? Iată ce trebuie să cunoşti!

Implanturile dentare există pe piaţă de 50 de ani, dar tehnologia s-a dezvoltat uimitor de-a lungul acestui timp, implanturile reuşind să înlocuiască cu succes dinţii lipsă.

Dinţii naturali sunt formaţi din coroană, partea de deasupra gingiei, vizibilă în cavitatea orală, şi din rădăcină, partea dintelui care se află în os.

Atunci când un dinte lipseşte, medicul dentist trebuie să găsească o soluţie pentru a restaura partea coronară.

Implantul dentar funcţionează ca o rădăcină pe care se poate fixa coroana.

Sunt, de fapt, nimic altceva decât şuruburi mici din titan care se integrează perfect în osul maxilar şi care înlocuiesc rădăcinile dinţilor lipsă.

Cum se efectuează un implant?

În prima şedinţă, medicul implantolog va insera implantul în os, printr-o procedură simplă, care se efectuează sub anestezie locală. Procedura este nedureroasă şi durează maximum o oră.

Implantul este lăsat astfel, acoperit de gingie timp de 3 până la 6 luni, pentru a se fixa în os, proces numit osteointegrare.

După această perioadă, urmează a doua şedinţă. Acum se descoperă implantul – se face o mică incizie deasupra acestuia în gingie – şi se încep procedurile pentru a realiza partea protetică, adică ataşarea coroanei sau a punţii dentare.

De ce să alegi un implant vs. alte proceduri?

– poate restaura un singur dinte sau reface întreaga dantura;

– nu este necesară şlefuirea dinţilor adiacenţi pentru a înlocui dintele lipsă;

– în cazurile de edentaţie totală (lipsa tuturor dinţilor) se poate face supraprotezare pe implanturi.

“Adio proteză dentară detaşabilă cu care se chinuie foarte mulţi pacienţi în această situaţie, care consideră proteza un rău necesar asociat procesului de îmbătrânire.

Protezele dentare sunt dificile, iar inventarea implanturilor dentare a facut înlocuirea dinţilor lipsă mult mai uşoară.”, susţine dr. Orania Caleşu, medic dentist clinica Dental Place.

La ce trebuie să fii atentă?

Succesul implanturilor ţine de calitatea şi de cantitatea osului în care se inserează implantul, dar, ca întotdeauna, şi de igiena orală a pacientului.

Acestea au o durată de viaţă de 15-20 de ani, însă cu o igienă îngrijită pot dura şi mai mult.

Bine de ştiut!

Apelează la implant mai ales atunci când ai un dinte lipsă din zona estetică, adică din zona frontală a danturii.

Tehnica modernă permite inserarea implantului şi realizarea unei coroane în…. doar o şedinţă!

Nu mai trebuie să stai fără dinţi, iar situaţia nu-ţi va mai afecta încrederea în tine. Atenţie, această coroană este provizorie însă, iar coroana definitivă se va realiza după câteva luni.

Cât costă?

Costurile variază între 300 şi 1.000 de euro.

Diferenţele sunt date de:

– tipul implantului: calitatea materialului, forma care depinde de zona în care este inserat;

– profesionalismul şi experienţa implantologului. Tehnica de implantare este esenţială pentru un rezultat bun. Este foarte importantă efectuarea unei lucrări protetice corecte din punct de vedere funcţional.

“Trebuie să ţii cont de faptul că un implantolog bun va face şi alegerea potrivită a tipului de implant în funcţie de calitatea osoasă şi de zona în care acesta se implantează”, declară dr. Orania Caleşu, medic dentist clinica Dental Place.

Care este vârsta potrivită?

Implanturile se pot face la orice vârstă.

Ce contraindicaţii există?

Nu e recomandat să apelezi la implanturi dentare dacă suferi de diabet sau ai alte boli cronice netratate, precum şi în timpul unor tratamente de genul chimioterapie sau radioterapie.

În fiecare miercuri, Dr. Orania Caleşu, medic dentist în cadrul clinicii Dental Place, îţi răspunde la întrebări. Postează întrebarea sub acest articol, iar după ora 17.00 vei primi răspuns!

Stomatologie: Remedii naturale pentru albirea dintilor

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate