Te doare brațul de la vaccinul anti-Covid 19?

te doare brațul

În urma injecției cu vaccinul anti-Covid 19 este posibil să nu simți niciun disconfort. În același timp, poți observa că te doare brațul. Iată ce trebuie să faci pentru a diminua neplăcerea.

Una dintre urmările frecvente ale vaccinării cu vaccinul anti-Covid 19 este să observi că te doare brațul. Locul în care a fost făcută injecția se poate întări sau întreaga mână poate fi amorțită sau dureroasă la mișcare. Asta nu trebuie să te îngrijoreze. Este semnalul pe care organismul ți-l transmite că sistemul imunitar a început sa lucreze.

Gheață, dacă te doare brațul

Dacă te afli în această situație, pune într-un prosop câteva cuburi de gheață și ține-l câteva minute pe zona respectivă. În cazul în care nu ai gheață, udă cu apă rece prosopul și înfășoară-l sau presează ușor pe braț. Durerea nu ar trebui să persiste mai mult de două zile. În caz contrar, apelează la un medic care să te îndrume spre tratamentul corect.

Ai auzit de „mâna Covid'?

O altă reacție la vaccin este înroșirea mâinii sau apariția unor iritații pe diferite părți ale corpului. Această reacție este cunoscută sub numele de „mâna Covid'. „De regulă, dispare de la sine sau cu ajutorul unor medicamente recomandate de specialiști', spune Esther Freeman, profesor asociat al Academiei Americane de Dermatologie, citată de Washington Post. „Chiar dacă reacțiile pielii pot arăta înfricoșător, majoritatea nu sunt severe și nu sunt de durată. Ele ne arată că organismul începe să dezvolte un răspuns imunitar puternic la vaccin, ceea ce e un lucru bun', spune Freeman în publicația citată.

Sport după vaccinul anti-Covid?

Se recomandă ca în ziua vaccinării să punem pe pauză activitățile solicitante, chiar dacă te simți în stare pentru acestea. Însă câteva exerciții de întindere a brațului dureros deasupra capului pot ajuta la reducerea inflamației. Un alt exercițiu util este următorul: pornește din poziția brațelor întinse pe lângă corp și ridică-le ușor în lateral, până la nivelul umerilor.

Hidratarea e importantă

Înainte chiar cu câteva zile de vaccin, consumă o cantitate optimă de apă (acei doi litri recomandați pe zi), astfel încât organismul să fie hidratat. În ziua vaccinului poartă haine lejere, care să nu pună presiune asupra zonei vaccinate și nici să nu te supraîncălzească.

Citește și: Cât timp vei avea anticorpi Covid?

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate