Te deranjează lumina puternică? Uite de ce apare această problemă și cum o poți rezolva rapid

Atunci când ieșirile în aer liber devin imposibile în absența ochelarilor de soare, mai mult ca sigur ai dezvoltat o sensibilitate la lumină. Deși este absolut normal ca razele soarelui să ne deranjeze atunci când venim dintr-un mediu întunecat, ochii au capacitatea de a se adapta rapid la lumina exterioară, iar atunci când acest lucru nu se întâmplă, putem vorbi despre o problemă de sănătate.

Te deranjează lumina puternică? 3 motive care duc la apariția acestei probleme

Pentru că acest disconfort poate fi rezolvat rapid prin purtarea ochelarilor de soare, o mulțime de persoane evită să meargă la medic pentru mai multe investigații și astfel ajung să determine destul de greu motivul care duce la apariția acestei probleme. Există mai multe cauze care pot provoca această sensibilitate la nivelul ochilor, însă 3 apar frecvent în rândul pacienților.

1. Ochii uscați

Senzația de ochi uscați apare în momentul în care aceștia nu se pot lubrifia suficient și asta din cauza unei probleme a filmului lacrimal. Practic, ochiul nu mai produce cantiatea normală de lacrimi, acestea fiind esențiale pentru sănătatea ochilor. Această problemă duce la apariția iritațiilor, dar și la dezvoltarea unei sensibilități la lumina puternică. Toate aceste manifestări pot fi însoțite de durere, roșeață, arsuri și senzația că în ochi există un corp străin, potrivit self.com. Pentru tratarea ochilor uscați pot fi folosite lacrimile artificiale, dar este nevoie și de un control medical pentru a depista cu exactitate cât de avansată este problema și dacă este nevoie de un tratament suplimentar.

2. Alergiile

Sensibilitatea la lumina puternică poate fi cauzată și de anumite alergii. Conjunctivita alergică este o boală care afectează sănătatea ochilor, provocând iritații, mâncărimi sau roșeață. Această problemă este o reacție a corpului la anumiți factori externi, printre care se numără și polenul, praful, mucegaiul sau părul animalelor. Medicul specialist poate prescrie anumite medicamente care pot ține sub control simptomele neplăcute ale alergiilor.

3. Migrenele

Migrenele sunt acele dureri insuportabile de cap care dau peste cap viața pacienților. Pe lângă greață, vărsături și vederea încețoșată, migrenele pot provoca o sensibilitate la lumina puternică. Persoanele care se confruntă cu această problemă de sănătate pot întâmpina dificultăți în momentul expunerii la lumină. În plus, lumina poate fi un factor care declanșează migrenele, alături de stres, consumul de cofeină, alcool sau odihna insuficientă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți dai seama că ai lipsă de fier? Uite care sunt motivele care duc la apariția acestei probleme de sănătate

Ce este boala Crohn și care sunt principalele simptome ale acesteia?

Ce beneficii are uleiul de pește în dezvoltarea copiilor?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate