Tatiana Stepa, vocea de aur din Lupeni. GALERIE FOTO

tatiana stepa
Vezi pozele

În 1982, o tânără cu chip diafan și cu voce de înger era remarcată de poetul Adrian Păunescu, după ce interpretase o primă melodie pe scena Cenaclului Flacăra. Pentru Tatiana Stepa a fost doar începutul unei cariere de excepție.

Imediat a fost cooptată în cenaclu, devenind membră a marii familii din care, de-a lungul timpului, mai făcuseră parte interpreți precum Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Valeriu Sterian, Florian Pittiș, Anda Călugăreanu, Vasile Șeicaru sau Ștefan Hrușcă.

Tatiana Stepa a activat în Cenaclul Flacăra doar 3 ani de zile, până în 1985, când acesta a fost interzis. Motivul invocat a fost o busculadă produsă pe stadionul din Ploiești, în timpul unui spectacol, care s-a soldat cu cinci morți și zeci de răniți.

Adevărul despre relația cu Ștefan Hrușcă

În această perioadă, s-a vorbit mult despre o idilă între ea și Ștefan Hrușcă. Într-unul dintre ultimele interviuri acordate de Tatiana Stepa, aceasta a declarat că nu știe dacă relația dintre ea și Ștefan Hrușcă ar fi putut fi numită de dragoste.

Cu siguranță, însă, ceea ce i-a apropiat au fost asemănările trăsăturilor de caracter. Erau amândoi personalități la fel de stinghere, care nu se puteau regăsi în agitația cotidiană. A fost o prietenie deosebită, clădită pe asemănările firilor lor.

Artista din mina Lupeni

După interzicerea Cenaclului, Tatianei nu i-a rămas altă opțiune decât să se întoarcă în localitatea natală, Lupeni, unde o așteptau părinții și copilul de doar 3 ani, Cătălin. Pentru că oferta locurilor de muncă în localitate nu era deloc variată, artistei nu i-a rămas decât varianta de a se angaja în mină. Tânăra plăpândă, care avea în jur de 1,60 m, a muncit 11 ani în mina Lupeni, din care o bună perioadă la încărcat vagoneți.

Din 1996 s-a stabilit în București, unde s-a angajat tehnoredactor de carte. Cei mai apropiați oameni de sufletul ei au fost Romulus și Ileana Vulpescu, pe care cu mândrie i-a numit “părinții ei de București”.

Nu a renunțat, însă, nicio clipă, la dragostea pentru muzică. A participat la toate festivalurile de folk din țară, inițial singură, apoi împreună cu Magda Pușkaș, împreună cu care a înființat grupul Partaj.

Cea mai mare iubire, Andrei Păunescu

Tatiana Stepa a declarat în nenumărate rânduri că iubirea pentru fiul poetului Adrian Păunescu a fost unică. Și a investit atât de mult în relația cu Andrei Păunescu încât nu a mai fost capabilă să mai iubească pe altcineva cu aceeași intensitate.

Despărțirea de fiul poetului Adrian Păunescu s-a produs după ce ar fi aflat de la niște prieteni că Andrei așteaptă un copil de la o tânără cu care avea o relație în paralel.

Sfârșitul

În 2004, Tatiana Stepa a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Dacă s-ar fi operat, ar fi avut șanse să trăiască încă multă vreme, însă nu ar fi mai putut avea niciodată copii. Tatiana a exclus varianta operației, sperând că, poate, Dumnezeu o va mai binecuvânta și cu un al doilea copil.

Cruntul diagnostic nu a împiedicat-o să mai urce pe scenă. A cântat cu aceeași dragoste ca la debut până în ultima clipă. Ultimul recital l-a susținut la vama Veche, în cadrul festivalului Folk You, pe 31 iulie 2009. La doar o săptămână, pe 7 august 2009, avea să înceteze din viață la vârsta de 46 de ani.

Muzica interpretată de Tatiana Stepa a fost o punte între două generații: generația în blugi a anilor ’80 și generația de iubitori de folk a anilor 2000 îi știau toate cântecele și i le interpretau cu emoție la fiecare spectacol.

Sursă foto: pagina de facebook In memoriam Tatiana Stepa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete