Tainele masajului ayurvedic

Oil Massage

Cu o tradiţie de peste 3.000 de ani, masajul ayurvedic are la bază o filosofie indiană de viață și medicina ayurvedică, care care provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.).

Potrivit textelor există patru Vede: Rig -Veda, Sama-Veda, Yajur-Veda și Atharva-Veda, Ayurveda derivând din a patra și fiind subordonată celorlalte trei.

Principiile de vindecare expuse în Atharva-Veda au avut la bază inițial valența tămăduitoare a sunetului sau cuvântului, ulterior menționându-se puterea vindecătoare a plantelor și a medicamentelor.

Secretul acestui tip de masaj constă atât în tehnică, care implică mișcări ample și energice, cât și în faptul că se folosesc uleiurile ayurvedice. Aceste uleiuri prețioase se obțin cu multă trudă, după ce anumite plante terapeutice, atent selecționate, au fost preparate un timp îndelungat.

În perioada medievală Ayurveda, cercetările alchimice au fost îmbogățite cu preparatele herbo-minerale, compuse din amestecuri de plante și diferite minereuri sau metale precum: aur, argint, mercur, plumb, cupru, arsenic etc, acestea fiind preparate prin coacere repetată la foc mic.

Filosofia de viață ayurvedică pornește de la ideea că în Univers există cinci elemente: eter, aer, foc, apă, pământ. Fiecare lucru conține cele cinci elemente, dar în proporții diferite, iar fiecare ființă aparține unui anumit element.

Tehnica acestui tip de masaj urmăreşte să echilibreze energia care diferă de la o persoană la alta și care influen­ţează funcționarea organelor.  În timpul masajului, sistemul circulator este stimulat, iar creierul primește mai mult sânge oxigenat, fiind favorizată eliberarea endorfinelor.

Masajul se poate realiza și cu ulei de susan, măsline, sau de migdale, dar este de preferat să fie făcut cu un ulei special ayurvedic.

Uleiul se picură pe piele și are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a intra în stratul profund al pielii, determinând o stare de bine.

Acest tip de masaj, însoțit de un tratament cu produse ayurvedice, stimulează organismul pentru a elimina toxinele și a îndepărta oboseala cronică.

Pe toată perioada sedințelor de masaj, se recomandă o alimentaţie uşoară (sucuri de fructe, supe de legume, fructe pasate şi seminţe uscate) alături de ceaiuri cu efect detoxifiant.

O şedinţă de masaj ayurvedic durează aproximativ 90 de minute şi începe cu masajul feței şi să se încheie cu tălpile.

În cadrul Centrului Holistic de Dezvoltare Morningstar, Mara Grandinetti susține, la anumite intervale de timp, workshop-uri de masaj ayurvedic. Doritorii vor putea studia împreună cu Maia tainele masajului pentru întregul corp.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate