Sylvia Hoișie, membru al echipei care a inventat faimosul Polidin, vorbește despre secretul vaccinului anti-Covid-19

Celebrul vaccin Polidin a fost unul dintre cele mai recomandate vaccinuri antigripale de către medicii români. Preparatul polibacterian a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012. Cercetătorii vremii au testat pe propriile corpuri vaccinul ce i-a protejat pe români de infecții decenii la rând.

„Ne-am injectat şase zile la rând câte 2 mililitri, își amintește fosta șefă de producție a acestui vaccin, Sylvia Hoișie.

Specialiștii în boli infecțioase au declarat de nenumărate ori că șansa omenirii de a scăpa de această pandemie care ne-a dat viața peste cap este vaccinul. Două companii farmaceutice au distribuit deja numeroase doze pentru a imuniza populația, însă cu toate acestea oamenii nu au încredere, iar renumitul cercetător, Sylvia Hoișie, în vârstă de 93 de ani explică de ce ne confruntăm cu această stare de nesiguranță.

„Încredere oamenilor este pusă la încercare astăzi, când necunoscutele coronavirusului ne-au invadat existenţa noastră de zi cu zi. Asistăm, de altfel, la efortul de a găsi măcar un tratament eficient al celor îmbolnăviţi, efort care nu odată a dat greş, tocmai pentru că lumea cercetării medicale a trebuit să se adapteze din mers, şi foarte repede, la provocare bolii, cu manifestările ei, fie violente, fie asimptomatice', a declarat într-un interviu Sylvia Hoișie, pentru adevărul.ro.

În majoritatea țărilor, un procent mare de oameni spun că nu s-ar vaccina, deoarece sunt îngrijorați cu privire la efectele secundare, dar și al timpului scurt în care a fost realizat. „Părintele' Polidinului a explicat foarte clar că omenirea știe că pentru a demonstra că un vaccin este eficient este nevoie de mai mult timp, iar faptul că ne confruntăm cu o boală de nici un an de zile, iar în doar 11 luni au apărut deja trei variante de vaccin, poate întări populației aceste îndoieli.

„Demonstrarea eficienţei unui asemenea vaccin este o chestiune de durată şi tocmai rapiditatea cu care s-a lucrat acum poate alimenta îndoielile multora. Dar avansul ştiinţei medicale poate garanta succesul unui vaccin preparat chiar şi atât de repede, faţă de standardele obişnuite', a mai declarat cercetătoarea.

În prezent, România a primit două variante de vaccin anti-Covid-19. În afară de companiile din SUA şi Marea Britanie, mai sunt și vaccinurile celor din China, Rusia şi India. Despre vaccinul rusesc, informațiile sunt discrete, însă ceea ce se știe sigur este că institutul care l-a realizat este unul recunoscut în lumea medicală. Astfel că, este greu de crezut că echipa care a lucrat la realizarea acestuia ar crea un vaccin ineficient care să pună în pericol sănătatea oamenilor.

„Sigur că şi în acest caz s-a lucrat neobişnuit de repede, dar timpul ne va lămuri mai bine dacă efectele sale sunt sau nu benefice', a spus Sylvia Hoișie pentru sursa mai sus menționată.

Cercetătoarea a mai declarat că se va vaccina cu siguranță împotriva noului coronavirus și îndeamnă populația să o facă pentru că alături de respectarea celorlalte măsuri de prevenție, vom putea avea o reală speranță de a reveni la normalitate.

Foto: Adevărul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate