Surpriza dulce de Anul Nou: rulada diplomat cu zmeură

rulada diplomat cu zmeură

Nu-ți face griji, se găsește zmeură proaspătă inclusiv în această perioadă. Dacă nu este un fruct pe placul tău, se poate înlocui cu căpșuni. Rulada diplomat cu zmeură este un desert ușor și răcoritor, numai bun să întregească o masă îmbelșugată, plină de bunătăți. Unde mai pui că are și o cromatică foarte atrăgătoare și apetisantă. Dintr-o ruladă se vor obține opt porții.

Ingrediente necesare pentru rulada diplomat cu zmeură

Ai nevoie de:

Pentru foaie 

  • patru ouă
  • 80 g zahăr
  • 60 g făină
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 5 g zahăr vanilinat

Pentru crema diplomat

  • 60 g zahăr
  • două ouă
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatină
  • un praf de sare
  • 350 g frișcă bătută
  • o linguriță de esența de vanilie
  • umplutura – 250 g zmeură proaspătă (sau căpșuni tăiate felii)
  • decor – 100 g ciocolată neagră

Cum prepari rulada diplomat cu zmeură

Pentru pregătirea foii de ruladă, separă mai întâi ouăle. Bate albușurile cu zahăr până obții o spumă tare, ca de bezea, iar gălbenușurile mixează-le cu sare și zahăr vanilinat. Pune albușurile peste gălbenușuri, adaugă făina amestecată cu cacao și amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în jos, până când ingredientele s-au omogenizat.

Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelează pentru a fi uniform întinsă. Coace în cuptorul preîncălzit, timp de 8-10 minute. După ce se scoate din cuptor se desprinde hârtia și se rulează imediat, cât încă este caldă.

Prepară crema diplomat astfel: în jumătate din cantitatea de lapte (rece!) pune la înmuiat gelatina, amestecă și lasă la temperatura camerei un sfert de oră. Mixează ouăle cu zahărul și praful de sare, apoi adaugă gelatina hidratată și restul de lapte. Pune această compoziție într-un vas, iar vasul într-o cratiță cu apă, pe foc (bain-Marie). Amestecă periodic, până când compoziția s-a îngroșat.

Se lasă la răcit, dar tot periodic se amestecă în ea până la răcirea completă. Dacă nu vei amesteca, această cremă, din cauza gelatinei pe care o conține, se va solidifica precum o piftie. Când s-a răcit se amestecă și cu frișca și esența de vanilie.

Foaia de ruladă se transferă pe o coală de hârtie de copt și se întinde crema diplomat pe toată suprafața ei. Se distribuie uniform zmeura (sau feliile de căpșuni). Se dă la rece pentru circa un sfert de oră, apoi se rulează strâns cu ajutorul hârtiei de copt pe care este așezată. Se mai ține la rece încă cel puțin două ore sau până la momentul servirii.

Citeste si:

Preparat festiv pentru Revelion: file de păstrav cu piure cu măsline

Celebra rețetă pentru tort diplomat pe care o caută toate gospodinele

Rulada cu cacao, perfectă pentru cafeaua dimineții

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare