Suplimentele alimentare – Când sunt cu adevărat recomandate?

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru buna funcționare a întregului organism. Deoarece corpul nostru nu poate produce majoritatea nutrienților necesari trebuie să ne asigurăm că avem o sursă constantă din exterior. De aceea, este indicat să adoptăm un stil de viață echilibrat, cât mai sănătos, în special din punct de vedere alimentar. 

Alimentația este sursa principală pentru obținerea nutrienților necesari. Cu toate acestea, în prezent, tot mai multe persoane se confruntă cu carențe din cauza stilului de viață haotic sau a alimentelor intens procesate. În acest caz, de unde putem obține substanțele nutritive necesare organismului nostru?

Suplimentele alimentare, recomandate doar în anumite circumstanțe

Există o multitudine de păreri legate de administrarea suplimentelor alimentare. Ca regulă generală, pentru a acoperi anumite carențe, medicul îți va recomanda înainte de toate să faci schimbări în stilul tău de viață. Cu alte cuvinte, medicul îți va recomanda să consumi cât mai multe alimente proaspete, precum fructele, legumele și produsele cât mai puțin procesate pentru a avea o sursă bogată de vitamine și minerale. În general, schimbarea stilului de viață poate fi suficientă pentru a rezolva deficitul semnalat. 

În alte circumstanțe, însă, alimentația nu poate fi de ajuns. Anumite persoane nu pot obține nutrienții esențiali din multiple motive, precum intoleranțele sau imposibilitatea absorbției unui nutrient în organism. În acest caz, suplimentele alimentare sunt cu adevărat recomandate pentru a acoperi necesarul zilnic al organismului. 

Astfel, suplimentele alimentare sunt utilizate doar atunci când organismul nu poate asimila un nutrient sau nu îl poate obține din alte surse. Majoritatea medicilor sunt de părere că alimentația stă la baza unui aport optim de nutrienți, iar suplimentele sunt recomandate doar atunci când alimentația nu este suficientă pentru a acoperi un necesar zilnic. Anumite suplimente sunt recomandate fie pentru a reface nivelul optim de nutrienți, fie pentru a ameliora anumite afecțiuni sau pentru a ajuta la prevenirea acestora. Anumite substanțe pot lupta cu bacteriile, cu virusurile și protejează organismul de agenți patogeni, motiv pentru care utilizarea acestora trebuie monitorizată cu atenție. De exemplu, acidul boric este unul dintre remediile cele mai utilizate, deoarece are proprietăți antiseptice și dezinfectante, fiind un ajutor de încredere împotriva multor infecții și afecțiuni. Este recomandat să utilizezi remedii care au un spectru cât mai larg de acțiune, iar pe vegis.ro poți descoperi detalii despre multe astfel de produse și întrebuințarea lor. 

Ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să iei suplimente?

Deși majoritatea persoanelor consideră că suplimentele sunt inofensive, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. Anumite substanțe și suplimente pot interacționa cu medicamente sau alte vitamine și minerale, motiv pentru care este întotdeauna recomandat să ceri sfatul medicului înainte de a administra orice remediu. Numai un medic va ști să te îndrume către rețeta perfectă pentru organismul tău atunci când anumite suplimente vor fi necesare. Automedicația este un obicei care poate avea consecințe și, astfel, este indicat să nu începi nicio cură fără a primi acordul medicului.

Suplimentele alimentare pot fi cu adevărat benefice pentru organism, însă acestea nu sunt recomandate în orice circumstanță. Adesea, acestea sunt administrate numai atunci când organismul nu poate absorbi un nutrient sau alimentația nu poate asigura un nivel optim. Indiferent de situație, sfatul medicului este întotdeauna necesar înainte de a începe să iei un supliment. 

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial