Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au respectat diferite superstiții în noaptea de Revelion pentru ca în noul an să fie feriți de rele și să aibă parte de belșug, reușite și noroc.

În România, superstițiile din noaptea de Revelion diferă de la o regiune la alta. Dacă la oraș acestea s-au mai pierdut de-a lungul timpului, la state, oamenii respectă cu strictețe obiceiurile și superstițiile de Revelion.

Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci dacă vrei să îți meargă bine tot anul?

Se spune că pentru a alunga spiritele rele, noul an trebuie întâmpinat cu zgomot și bucurie. În anumite zone ale țării, oamenii obișnuiesc să țină în buzunar o căpățână de usturoi pentru a se proteja de forțele răului pe tot parcursul anului.

Tradiția spune că cei care își doresc să aibă parte de un an bogat trebuie să aibă în buzunar bani la miezul nopții, să scape de toate datoriile în ultima zi din an, iar în prima zi a anului să nu facă cheltuieli. În plus, pentru ca norocul să fie e partea lor, în prima zi a anului nu ar trebui să ducă gunoiul, tradiția spunând că cel care va face acest lucru va alunga belșugul din casa sa. Boabele de grâu nu ar trebui să le lipsească oamenilor din buzunar în noaptea de Revelion, acestea fiind un simbol al norocului.

Nici produsele de pe masa de sărbătoare nu ar trebui alese în mod întâmplător. În noaptea de Revelion ar trebui consumate preparate din pește, 12 boabe de struguri, iar carnea de pui ar trebui evitată. Se spune că peștele aduce noroc, iar cei care îl consumă în noaptea dintre ani se vor strecura cu mare ușurință printre probleme, în timp ce carnea de pasăre va atrage ghinionul și asta pentru că la fel cum găina obișnuiește să scormonească pământul si îl arunce înapoi, așa va fi alungată și prosperitatea din locuință.

Pentru a avea parte de noroc, prima persoană care intră în casă pe 1 ianuarie trebuie să fie bărbat și să aibă părul brunet.

Pentru a permite anului vechi să iasă din casă și anului nou să intre, toate ușile și ferestrele ar trebui deschise la miezul nopții.

Tot în noaptea de Revelion se spune că fiecare persoană ar trebui să poarte o haină nouă sau roșie. Acest obicei atrage energiile pozitive.

De Revelion și în prima zi a anului nu se doarme și nu se plânge. Se spune că cei care dorm vor fi somnoroși tot anul, iar cei care plâng vor avea parte de supărări și necazuri în anul ce vine.

Pentru îndrăgostiții care își doresc o relație frumoasă și un viitor împreună, sărutul sub vâsc este foarte important. Cei care fac acest lucru vor avea parte de fericire, dragoste și iubire întreg anul.

Dorințele rostite în noaptea dintre ani, la miezul nopții, au șanse mari să se împlinească, motiv pentru care se spune că este foarte important ca fiecare persoană să își pună o dorință de Revelion.

Foto: shuterstock.com

Citește și:

Coafuri pentru Revelion 2018. Vei întoarce toate privirile la petrecere

Manichiura perfectă pentru Revelion. 10 modele de unghii pe care să le încerci

Superstițiile de care Doinița Oancea ține cont în fiecare an de Revelion: Port ceva roșu și…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate