Super! Sunt un gândac! – carte pentru copii cărora nu le place să citească

„Super! Sunt un gândac!', scrisă și ilustrată de Ciprian Măceșaru, este o carte pentru copii cărora nu le place să citească. Povestea și ilustrațiile sunt atât de captivante încât n-o vor lăsa din mână până la ultima pagină.

Dincolo de aluzia la «Metamorfoza» lui Kafka, «Super! Sunt un gândac!» este o carte despre personalitate și identitate, despre dragoste și acceptare, despre viziunea pozitivă asupra vieții insuflată copilului, de la cea mai fragedă vârstă, de către părinți.

„Dacă aveți un copil care nu prea citește, tot ce trebuie să faceți este să-i dăruiți un… gândac 🙂 , unul special, magic, care are puterea de a-i face pe copii să citească. Încercați. Am scris această carte având în minte ceea ce aud mereu de la părinți: «copilul meu nu citește». Cred că am reușit să fac o poveste care să-i prindă pe acești copii. Ăsta e pariul meu.

Am primit multe mesaje de la părinți. Copiii lor au citit pe nerăsuflate cartea mea, copii care în mod normal nu se omorau cu cititul. Cartea e simplă, scrisă fără prea multe floricele, dar plină de ritm (mă pricep la asta, se știe ) și cu niscai idei și referințe culturale topite bine-n text. Cele mai vizibile trimiteri sunt la «Metamorfoza» lui Kafka si la Omul vitruvian al lui Leonardo da Vinci. În fine, încercați, așa cum spuneam.'
Ciprian Măceșaru

trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta Super! Sunt un gândac!
Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta, de Ciprian Măceșaru. Cartea Românească Super! Sunt un gândac!
de Ciprian Măceșaru
Ilustrații: Ciprian Măceșaru
Humanits Junior, 24,09 lei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video