Sunt uscătoarele de mâini dăunătoare sănătății?

Toată lumea înțelege că spălarea mâinilor este una dintre cele mai sigure și mai ușoare metode de a scăpa de multe bacterii și viruși care sunt aduși de pe stradă. Disputele al căror subiect principal este starea de igienă a uscătoarelor de mâini și posibilitatea existenței microorganismelor pe acestea apar constant în societate. 

Pot uscătoarele de mâini sa mărească răspândirea bacteriilor?

Astfel, se pune întrebarea: există sau nu microbi pe uscătoarele de mâini? Există un răspuns simplu la aceasta: da. Cu toate acestea, nu sunt doar microbi care se află direct pe uscatoare de maini. Există și cei care apar în timpul uscării mâinilor.

Pe de altă parte, există studii suplimentare care au arătat că, deși unele bacterii din aer au fost răspândite prin uscătoare de mâini, acest lucru nu a fost atât de semnificativ pe cât credeau unii oameni. Aceasta înseamnă că pot exista mult mai puține bacterii în aer răspândite de uscătoarele de mâini decât erau inițial înainte de uscarea mâinilor.

Prosopul de hârtie este soluția optimă?

Unul dintre principalele beneficii ale folosirii prosoapelor de hârtie este că mâinile se usucă foarte repede. Unele studii au arătat că îți poți usca mâinile în 10 secunde folosind un prosop de hârtie. Dat fiind faptul că cei mai mulți dintre noi preferă să părăsim toaleta cât mai repede posibil, a ne putea usca mâinile într-un timp scurt este, fără îndoială, un lucru bun. 

Există un dispenser hartie care trebuie, de asemenea, verificat și reumplut în mod regulat, ceea ce face ca prosoapele de hârtie să consume mai multă muncă decât uscătoarele electrice de mâini. 

Pentru a minimiza și eficientiza costurile se recomandă role hartie industriale, acestea vor ajunge pentru o perioadă îndelungată de timp și vor fi benefice pentru sănătate.

Prosoapele de hârtie sunt multifuncționale, pot șterge fața, se pot uda (ceea ce este foarte important, de exemplu, în condiții de căldură sau stres extrem), pot repara machiajul etc. Uscătoarele electrice îndeplinesc o singură funcție – ajută la uscarea mâinilor umede cu un jet de aer direcționat.

Dacă preferi să utilizezi uscătorul de mâini, trebuie să schimbi filtrele la timp. Acest lucru se aplică în primul rând instituțiilor administrative, care sunt vizitate de un număr mare de persoane. Fiecare filtru are dată de expirare. Nu-l utiliza când termenul limită este depășit.

În cele din urmă, studiile care au determinat care metodă este cea mai bună nu sunt suficient de convingătoare. Cu siguranță se pare că prosoapele de hârtie pot elimina eficient bacteriile, dar uscătoarele electrice pot fi și ele eficiente. În orice caz, este posibil să folosești fiecare dintre aceste metode în mod ineficient. Cel mai important lucru în acest caz este să îți usuci bine mâinile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial