Sunt mandra ca vin din Romania…

Uncategorized

Ce face o femeie care este maltratata de sotul cu care a emigrat? Divorteaza, desigur! Are o ascensiune fulminanta in cariera, se recasatoreste, emigreaza din nou (cu al doilea sot) si ajunge mare om de afaceri. Nu e un personaj de film, ci o femeie obisnuita.

De obicei, cand au o fata frumoasa, parintii nu mizeaza prea mult pe educatia ei, gandindu-se ca ea va face o casatorie buna si va avea astfel parte de o viata confortabila. Lucrurile n-au stat asa cu Ileana (Ila) Balan. Parintii au dat-o la Scoala Germana (cea mai selecta scoala din Bucuresti pe vremea aceea). Dupa terminarea liceului, Ila s-a orientat catre Cibernetica – nicidecum o facultate pentru fete frumoase…
Dupa terminarea facultatii s-a maritat, iar dupa cateva luni a emigrat in Israel, urmandu-si sotul, evreu. Era in mai 1990. A plecat in Israel fara sa stea pe ganduri, cu toata inflacararea tineretii, cand vrei sa incerci si sa faci cat mai multe.
"La inceputul lui ’90, dupa perioada oribila pe care o traiseram cu totii, voiam sa evadez cu orice pret." Ajunsa la destinatie, a inteles repede ca pretul era prea mare.
In scurt timp, relatia cu sotul ei s-a deteriorat teribil. Probabil ca lucrurile au ajuns intr-o stare foarte grava, de vreme ce Ila nu vrea nici macar sa-si mai aduca aminte de ele; de atunci, a refuzat sa mai puna piciorul in Haifa, orasul in care a locuit cu fostul ei sot…

"Pe vremea aceea, imigrantii faceau un curs de ivrit la Ulpan", povesteste Ila. "Cursul dura trei luni, insa eu am rezistat numai o luna, dupa care mi-am cautat de lucru. Fara sa stiu limba prea bine.
A fost destul de greu sa-mi gasesc o slujba in domeniul meu, asa ca am acceptat un post de sales manager la o firma mare de produse plastice, iar eu (care stiam germana, engleza si franceza) ma ocupam de relatia cu Australia si cu Europa de Vest.
Insa era o firma de familie, condusa de un tip care te platea cat voia si facea singur legea. Totusi, a fost o experienta utila."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din