Suferi de oboseală cronică? Renunță să mai consumi aceste 3 alimente

Din cauza programului încărcat și stresant, un număr însemnat de persoane ajung să se confrunte cu oboseala cronică. Acest lucru înseamnă că oricât de mult s-ar odihni, starea de epuizare nu dispare, iar organismul este lipsit de puteri.

Un pacient poate spune că suferă de oboseală cronică atunci când aceasta durează mai mult de 6 luni și este însoțită de dureri musculare, probleme digestive sau migrene. Într-o astfel de situație se recomandă vizita la medicul specialist și testarea nivelului de TSH din sânge, asta pentru a depista dacă nu cumva există o problemă la nivelul glandei tiroide.

În momentul în care starea de oboseală se instalează în organism, primul instinct ne împinge să consumăm alimente ce cresc nivelul de energie. Acest lucru nu este recomandat de medici, aceștia fiind de părere că produsele de acest tip pot accentua starea de oboseală. Uite care sunt cele 3 alimente la care trebuie să renunți dacă suferi de oboseală cronică.

3 alimente la care să renunți dacă suferi de oboseală cronică

1. Zahăr

Zahărul este o sursă importantă de energie, iar atunci când ne simțim slăbiți, acesta are capacitatea de a ne pune pe picioare. În cazul în care suferi de oboseală cronică, zahărul procesat poate duce la apariția hipoglicemiei și din acest motiv este important să îl elimini din alimentație. În schimb, poți consuma fructe, acestea fiind o sursă naturală din care poți lua cantitatea necesară de zahăr de care organismul tău are nevoie.

2. Cafea

Stările de oboseală dispar ca prin minune atunci când consumi o ceașcă mare de cafea. Ei bine, dacă te confrunți cu oboseala cronică, consumul de cofeină poate accentua simptomele neplăcute. Astfel, pot să apară stările de anxietate sau stres. Nu trebuie să elimini defintiv cafeaua din alimentația ta, însă ar trebui să te limitezi doar la o ceașcă pe zi, de preferat dimineața, potrivit bustle.com.

3. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este recomandată într-un regim de viață sănătos, aceasta având nenumărate beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, ea poate fi nocivă pentru cei care suferă de oboseală cronică, agravând senzația de epuizare fizică.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți dai seama care este dieta potrivită pentru tine. ADN-ul te poate ajuta să alegi cel mai eficient regim de slăbit

Grețurile de dimineață, semnul unei sarcini sănătoase. Care este explicația?

Prezbitismul, boala care afectează aproape jumătate din numărul românilor. Cum apare această afecțiune?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate