Succesul: sa stii, sa vrei, sa poti!

Test: realizezi ce iti propui?
Alege dintre afirmatiile de mai jos pe cele care ti se potrivesc cel mai bine:

  •  De cele mai multe ori imi este greu sa ma hotarasc ce este mai bine sa fac intr-o situatie problematica.
  •  Nu sunt foarte sigura care sunt calitatile mele.
  •  Desi nu imi place prea mult ce fac la serviciu, este o slujba sigura, care ma ajuta sa-mi platesc facturile.
  •  Nu sunt multumita de partenerul meu de viata, dar imi este teama de singuratate.
  •  Atunci cand fac o greseala, imi este asa de teama de reactia celorlalti, incat incerc sa tin totul sub tacere.
  •  Am multe visuri care par foarte departe de a deveni realitate.
  •  Cand eram mica, parintii imi spuneau ca sunt talentata, dar nici acum nu stiu prea bine ce inseamna asta.
  •  Imi doresc atat de multe lucruri si nu stiu cum sa le realizez.

Daca ai ales cel putin cinci dintre afirmatiile de mai sus, inseamna ca citesti articolul potrivit. Fii gata sa afli care sunt secretele succesului, indiferent daca este vorba despre profesie, relatii sociale sau viata de cuplu.

Ai incredere in tine
Daca ne uitam in jur, la oamenii considerati, la un moment dat, ca fiind „persoane de succes“, vom vedea persoane care au obtinut recunoasterea si afirmarea sociala. Dar, privit din perspectiva personala, succesul inseamna sa realizezi ceea ce ti-ai propus.

Poate ca pare simplu, dar ceea ce realizezi depinde in primul rand de ceea ce iti propui. Desigur, nu este suficient sa vrei pentru ca visele sa devina realitate. Mai este nevoie si de anumite aptitudini in domeniul respectiv, de eforturi si de cunostinte. Sa vrei sa realizezi ceva anume inseamna sa iti stabilesti obiectivele foarte clar si sa ai o atitudine pozitiva fata de propria persoana si fata de ceea ce doresti. Succesul este, in mare parte, si o chestiune de atitudine.

Ai observat cat de increzatoare sunt persoanele care au succes? Daca increderea in sine e cam subreda in cazul tau, este momentul sa te ocupi mai mult de tine si de ceea ce poti face pentru a avea succes intr-un anumit domeniu.

Informeaza-te
Cunostintele sunt primele ingrediente din reteta succesului. Anii de scoala iti ofera o baza de cultura, pe care cu timpul o poti dezvolta si completa cu o cultura de specialitate in domeniul profesional in care doresti sa te remarci.

Chiar daca ai trecut deja printr-o perioada de formare scolara si profesionala, lucrurile evolueaza atat de repede in societatea in care traim, incat este greu sa tii pasul daca nu te informezi in mod regulat in legatura cu tot ce este nou. Explozia tehnologiilor informatiei este atat de mare, incat tot timpul apar alte instrumente care pot fi folosite in activitatea ta profesionala.

Nu numai in viata profesionala cunostintele sunt importante. Societatea se schimba rapid, deci si relatiile si valorile sociale sufera schimbari, cu care trebuie sa fii la curent. Inclusiv in legatura cu viata de cuplu sunt lucruri pe care trebuie sa le stii – nu este vorba despre cunoasterea partenerului tau, ci despre a intelege, de exemplu, care sunt diferentele dintre barbati si femei, cum functioneaza relatiile in cuplu sau cum gestionezi un conflict cu partenerul. Sursele din care te poti informa sunt foarte accesibile: carti, presa, televiziune sau internet.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie