Suc natural pentru anemie

suc natural pentru anemie

Anemia este o afecţiune des întâlnită în rândul populaţiei din întreaga lume, fiind determinată de scăderea numărului de globule roşii sau de diminuarea cantităţii de hemoglobină pe care acestea o conţin. Cele mai frecvente cauze ale anemiei sunt un regim alimentar sărac în fier şi pierderea unei cantităţi importante de sânge ca urmare a hemoragiilor.

suc natural pentru anemie

Sucul natural pentru anemie, obţinut din legume şi fructe precum sfeclă roşie, morcov, ţelină, spanac, mere, căpşune sau citrice, este foarte bogat în fier, fiind recomandat atât în tratarea anemiei, cât şi în prevenirea carenţei de fier.

Suc natural pentru anemie pe bază de sfeclă roşie, morcov şi portocală

Sfecla roşie este bogată în fier, în timp ce morcovul conţine complexul de vitamine B care stimulează formarea celulelor roşii. Cât despre portocală, după cum bine ştim, aceasta are un conţinut ridicat de vitamina C, al cărei rol este acela de a stimula absorbţia fierului şi de a creşte nivelul de hemoglobină.

Acest suc natural pentru anemie se prepară dintr-o sfeclă roşie, un morcov şi 6 portocale. Se stoarce sucul portocalelor, iar sfecla roşie şi morcovul se curăţă de coajă, se taie în bucăţi şi se introduc împreună în blender. Sucul se consumă imediat sau pe parcursul zilei, situaţie în care se păstrează la frigider.

Suc natural pentru anemie cu spanac, ţelină şi morcov

Acest suc natural pentru anemie combate anemia hemolitică şi creşte numărul trombocitelor. Ca şi morcovul, şi ţelina este bogată în complexul de B-uri şi în vitamina C, având şi un conţinut important de fier. Cât despre spanac, ştii cu siguranţă că acesta conţine mai mult fier decât orice legumă.

Ai nevoie de 6 morcovi, o tulpină de ţelină şi câteva frunze de spanac. Curăţă ţelina şi morcovii şi spală bine frunzele de spanac. Taie-le pe toate şi introdu-le apoi în blender. Sucul obţinut poate fi consumat imediat după preparare sau în aceeaşi zi. În acest din urmă caz, sucul se păstrează la frigider.

Suc natural pentru anemie cu mere, căpşune, mure şi citrice

Toate aceste fructe sunt o sursă importantă de fier. În plus, căpşunele şi citricele conţin o cantitate însemnată de vitamina C, un bun fixator al fierului.

Pentru acest suc natural, ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 mere, 50 g mure, o lămâie, o portocală şi 200 g căpşune. Stoarce sucul portocalei şi al lămâii şi spală restul fructelor, apoi taie-le în bucăţi. Introdu toate ingredientele în blender, iar sucul obţinut consumă-l imediat sau pe parcursul zilei. În cazul în care nu-l consumi imediat, păstrează-l la rece.

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate