Substanțe cu potențial mortal în pepenii din magazine: efecte asupra creierului

Substanțe cu potențial mortal au fost descoperite în pepenii puși la vânzare înainte de Paște. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de pe piața de desfacere a unui lot de pepeni verzi din Turcia. Motivul: un conţinut depăşit de pesticide.

„Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC Microfruits SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat și Imidacloprid. În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 13.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui', anunță ANSVSA.

Substanța Bromopropilat este deosebit de toxică pentru om fiind interzisă în mai multe țări europene. Efectele ingerării acestei substanțe sunt:

  • scădere a activității creierului și a patologiilor de natură neurologică.
  • tulburări de auz și vedere;
  • tulburări digestive și de memorie;
  • insomnie.

Substanța Imidacloprid este un insecticid formulat astfel încât să mimeze nicotina. Ea perturbă capacitatea nervilor de a transmite un semnal normal, iar sistemul nervos nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Și Carrefour retrage lotul 108 din pepenii verzi din Turcia, vânduți în perioada 18 – 20 aprilie a.c.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.04.2022-20.04.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Carrefour până pe 13.05.2022, urmând să fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal', se arată pe site-ul ANSVSA.

Foto: 123rf

Sursa: ANSVA

Citeste și:

Cele mai toxice alimente: studiile au demonstrat că pot declanșa diferite cancere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri