Substanța care este de șase ori mai puternică decât morfina. Cum funcționează și unde o putem găsi?

substanța de șase ori mai puternică decât morfina

Dezvoltarea unor boli din ce în ce mai grave i-a determinat pe specialiști să testeze tot felul de tratamente, care să reducă durerile puternice, mai ales în cazurile în care morfina nu mai reușește să își facă efectul.

Pentru că în ultima perioadă au apărut o mulțime de afecțiuni grave, medicii încearcă în permanență să găsească noi tratamente, care să distrugă bacteriile ce duc la apariția acestora și care să atenueze durerile puternice. În urma unor cercetări recente, oamenii de știință au descoperit în salivă o substanță de șase ori mai puternică decât morfina.

Care este substanța de șase ori mai puternică decât morfina?

Substanța de șase ori mai puternică decât morfina se numește opiorfină. Aceasta este o peptidă ce se găsește în saliva umană și pe care oamenii de știință au modificat-o, asta pentru a-i crește acesteia stabilitatea, potrivit descopera.ro. În urma testelor, oamenii de știință au descoperit că aceasta este capabilă să blocheze durerea atunci când este injectată în organismul șoarecilor.

Chiar dacă până în prezent nu a fost testată în cazul oamenilor, oamenii de știință își propun să facă mai multe teste în anul 2019. Aceștia își doresc să demonstreze că această substanță poate atenua durerile neuropatice, cele produse de nervi. În cazul acestora, analgezicele obișnuite nu funcționează, iar medicii încearcă să descopere substanța care poate atenua aceste dureri puternice.

În cazul în care opiorfina va trata aceste dureri, ea poate reprezenta un tratament foarte eficient, mai ales că nu va produce reacții negative la nivelul respirației, așa cum se întâmplă în cazul altor medicamente pentru tratarea durerilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce afecțiuni riști să dezvolți atunci când testezi produsele de make-up?

Cel mai bun ceai de ghimbir și turmeric excelent pentru detoxifierea organismului. Face minuni pentru sănătate

Cele 5 puncte magice de pe corp care te ajută să slăbești. De azi poți uita de dietele drastice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate