Strange un ban de la noul an

Uncategorized

2008 aduce nu doar taxe si impozite noi, ci si ajutor material oferit la evenimente importante: prima casatorie, nasterea primului copil sau achizitionarea unui calculator (pentru familiile cu scolari si venituri mici).

Ca in fiecare an, luna decembrie este momentul cand punem in balanta tot ce am realizat in anul care aproape a trecut si tot ce ne dorim sa realizam in anul care va veni. Din punct de vedere fiscal lucrurile nu depind insa de noi, ci de cei aflati la putere. Ei sunt cei care decid "ce ne iau si ce ne dau" sub forma de taxe, impozite si alte contributii materiale.

Dar de nunta
Daca nu esti casatorita, dar ai de gand sa faci acest pas, avem o veste buna pentru tine: incepand cu anul 2007, conform legii 396/2006, toti cei care se casatoresc primesc de la stat ca "dar de nunta" un sprijin financiar in valoare de 200 de euro.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea primi acesti bani sunt:
– tu si partenerul tau sa aveti domiciliul/resedinta in Romania;
– amandoi sa fiti la prima casatorie, iar aceasta sa se faca la o autoritate locala competenta de pe teritoriul Romaniei sau a altor tari, la autoritatile diplomatice si consulatele Romaniei;
– sa depui la Primaria unde se incheie casatoria, in termen de 30 de zile de la incheierea acesteia, urmatoarele documente: cererea tip completata; declaratiile pe propria raspundere; certificatul de casatorie (original si copie); actele de identitate al tau si al sotului (original si copie).
Aceasta suma nu se impoziteaza si nici nu se ia in calcul la stabilirea altor drepturi sau obligatii. Se acorda in lei si se calculeaza la cursul de schimb al Bancii Nationale Romane (BNR) din ziua precedenta dispozitiei.

Trusoul bebelusului
Daca intentionezi sa devii mamica, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie iti va acorda din 2007 o suma de bani sau hainute pentru trusoul micutului tau, in valoare de 150 de lei. Acest trusou se acorda pentru fiecare nou-nascut o singura data.
Desi la inceput s-a stipulat ca trusoul se va acorda sub forma de bani doar pana in luna iunie 2007, acest termen s-a prelungit pana la sfarsitul anului. Deci, din 2008 vei primi trusoul sub forma de hainute si obiecte necesare ingrijirii unui nou-nascut.
Din 2008 modalitatea de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi schimbata. Exista o propunere conform careia viitoarele mamici sa poata opta fie pentru cei 800 lei acordati in prezent (600 lei indemnizatie plus 200 lei alocatie), fie pentru 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Prima varianta este mai avantajoasa in cazul in care faci parte din categoria celor cu venituri mici, iar a doua, daca salariul tau lunar este ceva mai mare.

Incepand cu anul 2008, viitoarele mame pot opta fie pentru indemnizatia de 800 de lei, fie pentru 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Ajutoare pentru incalzire
Daca pana la 31 decembrie 2007 vor putea beneficia de ajutoarele pentru incalzire oferite de stat doar cei cu un venit de 500 lei, din 2008 venitul necesar pentru obtinerea acestor ajutoare va fi de 615 lei.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din