Știrile pozitive ale săptămânii: TOP 3 ȘTIRI MINUNATE

Carte scrisă de copii pentru copii

25 de povești, scrise de copii cu vârste între 6 și 11 ani, au fost adunate într-un eBook de către Editura Didactica Publishing House, într-un demers de promovare a educației alternative, cu ajutorul cărților. Ideea proiectului a apărut odată cu analizarea rezultatelor unui sondaj al editurii, care a arătat că, pe perioada școlii online, materialele alternative au reprezentat o soluție pentru profesori și pentru părinți de a ilustra concepte teoretice, iar cărțile (93%), jocurile educative (75%) și experimentele (43%) au fost preferate pentru activitățile extrașcolare.

eBook-ul poate fi accesat gratuit aici.

n.r (sursa revistabiz.ro)

Târgul de Sfântul Ilie // 17 – 19 iulie 2020

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la Târgul de Sfântul Ilie, de vineri, 17, până duminică, 19 ale lunii lui Cuptor, de la orele 10 de dimineață, până la 6 seara. Meșteșugari și artiști aduc la târg: obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, ouă încondeiate, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase pe care le puteți tocmi, în miez de vară, la Muzeul de la Șosea. Nu vor lipsi nici bunătățile precum prăjiturile de casă, cozonacii, mierea de albine ori ierburile de leac, și nici tradiționala țuică. Vizitatorii sunt invitați, de asemenea, să răsfoiască, să citească și să-și îmbogățească biblioteca cu publicațiile Muzeului: cărți cu teme etnologice, cărți-obiect, albume ori revista Martor. Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

Sursa: http://www.muzeultaranuluiroman.ro

O româncă din Italia prepară și împarte gratis prăjituri

În vreme de pandemie, când durerea, tristețea, suferința, dar mai ales teama pune stăpânire pe mulți dintre noi, românii din Italia nu au uitat să fie oameni, să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie, în aceste zile deosebit de dificile pentru noi toți. Elvira Filipescu trăiește de 17 ani la Ischia și împarte dulciuri și alte bunătăți făcute de ea, persoanelor vârstnice, prietenilor, vecinilor sau celor care nu pot ieși să meargă la cumpărături. Cornulețe, biscuiți, prăjiturele și chiar torturi frumos ornamentate îndulcesc celor din Ischia zilele de izolare pe care ei, și noi toți, trebuie să le respectăm în această perioadă. „Eu le prepar și soțul, care este taximetrist, le transportă la domiciliu persoanelor respective. Totul gratis, bineînțeles', ne-a destăinuit conaționala noastră. Elvira Filipescu este originară din Drobeta-Turnu-Severin și trăiește la Ischia din anul 2003. A lucrat ca bucătăreasă și are o adevărată pasiune pentru produsele de pastiserie.

Sursa: rotalianul.ro

Citeste și:

Știrile bune ale săptămânii: TOP 3 știri pozitive

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri