Sorin Cîmpeanu, anunț îngrijorător privind închiderea școlilor: „Se va confirma matematic și…”

Numărul de cazuri de infectări din România a crescut într-un mod alarmant, iar Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține faptul că școlile trebuie închise ultimele. Acesta a vorbit despre faptul că testarea în școli este extrem de importantă și despre revenirea la cursurile online.

Potrivit ultimelor cifre, în Afumați, județul Ilfov, a fost depășită rata de incidență de 6 la mia de locuitor. Din acest motiv, elevii au început cursurile online de astăzi. Sorin Cîmpeanu sfătuiește profesorii și elevii cu vârste peste 12 ani să se vaccineze. Cu toate acestea, nu este adeptul vaccinării obligatorie așa cum alte țări din Europa Vestică au considerat că este necesar.

„Nu am susținut vaccinarea obligatorie, ci prezentarea de argumente ca toți să înțeleagă. În momentul de față nu există legislație pentru vaccinarea obligatorie. Testarea însă trebuie susținută pentru că ne ajută la siguranța sanitară în școli.

Testarea e asigurată pentru toți elevii și profesorii care prezintă simptome, plus pentru contacții direcți din școli. Sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cât despre testarea persoanelor asimptomatice, ministrul a precizat că este în discuție această variantă deoarece autoritățile își doresc ca școlile să rămână deschise.

„Poate fi! Mă refer la faptul că se discută, e un subiect în discuție. O decizie se va lua cât se poate de repede. E interesul nostru să ținem școlile deschise', a mai precizat ministrul.

La doar o săptămână de la redeschiderea școlilor, peste 1.000 de elevi și peste 600 de cadre didactice au fost depistate cu Covid-19. Sorin Cîmpeanu susține că acest număr nu este din cauza revenirii la școală, ci din cauza modului în care și-au petrecut ultimele săptămâni de vacanță.

Îngrijorător este dacă numărul de cazuri va crește zilele următoare. Atunci se vor lua măsuri dure, iar elevii din Capitală vor reveni la învățământul online.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî.

Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință', a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri