Cum vor merge copiii la școală, începând de luni. Lista completă a ratei de vaccinare în școlile din București

Sorin Cîmpeanu a anunțat în cursul unei conferințe de presă cum vor începe copiii de luni, 8 noiembrie, școlile și grădințele având în vedere situația pandemică actuală creată de valul patru.

Prin urmare, ministrul interimar al Educației a precizat că toate instituțiile de învățământ, de stat și cele private, vor începe orele cu prezență fizică, condiția fiind ca rata de vaccinare a personalului didactic să fie de cel puțin 60%.

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a semnat și a trimis la Monitorul Oficial noile ordine privind structura anului școlar și încheierea mediilor. Mediile se pot încheia până la finalul semestrului II în anumite cazuri. Un alt aspect important este legat de teze. Cei din clasa a VIII-a vor da anul acesta cu „o teză mai puțin', potrivit stirileprotv.ro.

Iată mai jos declarațiile lui Sorin Câmpeanu:

„Am semnat și am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului școlar, în sensul în care se legiferează numărul de note pentru a încheia mediile. Mediile pot fi încheiate în situații speciale și în semestrul al 2-lea.

Am transmis în teritoriu lista tezelor. Cei din clasa a 8-a vor avea doua teze, iar cei de liceu trei teze.

Al treilea ordin se referă la modalitatea începerii școlii. Școala va începe pentru toții copiii, luni, din școli și grădinițe publice și private.

În situația în care, dincolo de rata de vaccinare există probleme cu reursa umană, profesori carantinați, va exista posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 %.

În ședințele de astăzi se va actualiza această rată de vaccinare. Ziua de vineri va fi considerată zi de referință pentru rata de vaccinare. În momentul în care se depășește 60 %, acea școală sau grădiniță intră în regimul de învățământ cu prezență fizică.

În București există o rată de vaccinare de peste 80 %. Există doar 12 județe în care media este sub 60 %.

În București, 69 % din școli aveau rata de vaccinare de 60 %: 441 de școli și grădiniție publice și private care, vineri, aveau rata de vaccinare de 60 %.

Cea mai mare rată de vaccinare este în rândul liceelor, urmate de grădinițe, iar pe ultimul loc sunt școlile.

Școlile și grădinițele care au rata de vaccinare sub 60 % încep în format online.'

Pe site-ul Inspectoratului Școlar al Capitalei a fost publicată o listă cu rata de vaccinare a personalului și poate fi vizualizată mai jos.

Rata De Vaccinare În Școlile Din București, 03.11.2021

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri