Sorin Bontea a dezvăluit secretul de familie al gogoșilor pufoase

Sorin Bontea a dezvăluit secretul de familie al gogoșilor pufoase

Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară. El face parte și din juriul emisiunii „Chefi la cuțite' unde alege pe sprânceană preparatele concurenților.

Dincolo de toate, Chef Sorin gătește ori de câte ori are ocazia și împărtășește cu fanii săi ingredientele minunatelor delicatese. Deși telespectatorii sunt obișnuiți să vadă preparate sofisticate, Sorin Bontea le-a prezentat fanilor săi cum pregătește el banalele gogoși și care este secretul lui pentru a le face pufoase. Referitor la rețetă, simpaticul bucătar a mărturisit că a „furat-o' de la mama sa.

Care este rețeta gogoșilor pufoase preparate de Sorin Bontea?

Pentru a prepara minunatele gogoși aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de făină albă, două ouă întregi, 100 de grame de zahăr, 80 de grame de unt topit, coajă de lămâie și portocale rasă și uscată, drojdie, sare, esență de vanilie și 250 de mililitri de lapte proaspăt.

Primul sfat oferit de Sorin Bontea este ca laptele să fie cald și apoi să se amestece drojdia, zahărul și coaja de portocală și lămâie, iar timp de 10-15 minute se lasă deoparte. Imediat după ce au trecut cele 10-15 minute, se adaugă sarea, extractul sau esența de vanilie, ouăle și untul topit în tigaie. Toate ingredientele se amestecă bine și apoi se adaugă făina.

Sorin Bontea a folosit un aparat special pentru a prepara aluatul gogoșilor, dar asta nu reprezintă un impediment în gătirea gosoșilor, iar gospodinele pot folosi și renumitul tel.

Se frământă coca, iar dacă aluatul este lipicios se mai adaugă 50 g de făină și o lingură de ulei. Recomandarea juratului emisiunii culinare este ca timp de o oră aluatul să fie pus într-un vas (el l-a pus într-un vas de inox) și acoperit cu o folie alimentară pentru a dospi.

Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor, iar pentru forma gogoșilor se poate folosi o cană sau un pahar. În cazul în care este dificil de întins se mai poate presăra puțină făină.

Într-o tigaie se pune ulei la încins, iar gogoșile ar trebui să stea, conform indicațiilor lui Sorin Bontea, cam două-trei minute pe fiecare parte.

Foto: Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete