Sondaj: ce vor femeile din România să primească de Sf. Valentin

Sondaj: ce vor femeile din România să primească de Sf. Valentin

77% dintre românce își doresc să primească flori pe 14 februarie, deși nu sărbătoresc într-un mod special Valentines Day, arată un sondaj realizat de Floria.ro. Florile preferate sunt cele de sezon, însă cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri roșii. În ciuda unui an dificil, relațiile romantice s-au stabilizat pentru cei mai mulți participanți la sondaj, 47% au precizat că perioada de lockdown și distanțarea socială pe fondul pandemiei au contribuit la îmbunătățirea relațiilor de cuplu.

Datele relevă că, din cotidianul pre-pandemie, celor mai mulți respondenți (68%) le lipsesc vacanțele, ieșirile la restaurant (51,8%) sau la cinema (29,6%), dar și micile surprize, precum florile primite la birou (12,5%).

47% declară că relația de cuplu s-a îmbunătățit, 26,8% că a ramas la fel, iar 12% spun că relația lor s-a deteriorat în ultimul an. Mai mult, o treime dintre respondenți au precizat că, din perspectiva relației de cuplu, 2020 a fost ca o călătorie pe yaht, lină, 28% au privit acest an ca un an al explorărilor, în timp ce alți 21% au asemănat totul cu un rollercoaster.

Peste jumătate dintre respondenți au spus că un nou lockdown ar fi tolerabil în doi, iar 20% consideră că relația ar supraviețui, însă ar fi foarte dificil.

Pentru că ne apropiem de prima Zi a Îndrăgostiților în pandemie, ne-am propus să aflăm ce efect a avut perioada marcată de restricții asupra vieții sentimentale. Rezultatele arată că majoritatea relațiilor au devenit mai solide, iar florile au avut un impact pozitiv în consolidarea acestora –declară Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Deși de obicei nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, mai mult de două treimi (77%) își doresc anul acesta să primească flori cu această ocazie.

Trandafirii rămân cele mai comandate flori de Valentines Day, în special cei roșii, însă în ultimii ani s-a remarcat o tendință spre buchetele care combină trandafirii cu flori precum orhidee, iriși, alstoemeria, frezii sau lalele. Cei care rămân fideli trandafirilor roșii sunt de obicei clienții bărbați, din segmentul de vârstă 25-35 de ani.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber