1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C.
Tapetează tava de copt cu hârtie neaderentă.
Într-un vas, pe foc topeşte untul şi sotează feniculul şi prazul 5 minute, până când se pătrund.
Stinge cu coaja de lămâie şi supa şi apoi lasă să fiarbă 15 minute la foc mic, până când lichidul se evaporă.
Adaugă vinul, muştarul şi zeama de lămâie şi fierbe 3-4 minute, pâna când scade.
2 Înmoaie 5 fire de aţă alimentară de 35 cm în apă rece şi aşază-le la intervale regulate pe laţimea tăvii de copt.
Aşază deasupra un fileu de somon, cu pieliţa în jos şi apoi aşază deasupra legumele şi presară verdeaţa.
Aşază deasupra celălalt fileu, cu pieliţa în sus, stropeşte cu ulei şi presară sare şi piper.
Leagă aţele deasupra ca să fixezi bucăţile şi dă la cuptor 45-50 de minute, până când se pătrunde.
Ca să verifici dacă e gata, înfige o andrea metalică în partea cea mai groasa şi las-o câteva secunde; dacă aceasta iese fierbinte înseamnă că peştele e pătruns.
3 Serveşte cald sau rece cu cartofi noi sau cu pâine crocanta şi salată verde.