Soluții accesibile pentru izolarea fonică a apartamentului

Fie că este vorba de zgomotul camioanelor de gunoi, fie de stereoul mașinilor, fie de zumzetul general al traficului pietonal din fața ferestrei, zgomotul orașului poate fi obositor. Dacă vi se pare că tot acest vacarm face ca viața de acasă să devină exasperantă, nu sunteți singurul. Pentru mulți locatari de apartamente, zgomotul deranjant și nedorit este o realitate a vieții, una care, adesea, pare inevitabilă. Pentru a absorbi sunetul, luați în considerare soluții cum ar fi acoperirea zidurilor cu panouri sau învelișuri acustice, precum izolatie fonica perete, izolarea fonică a ușilor și blocarea ferestrelor cu perdele de protecție eficiente. Citiți mai departe pentru mai multe idei despre cum să izolați fonic o cameră sau un spațiu, astfel încât să vă puteți continua ziua sau noaptea fără să fiți deranjat. Mențineți zgomotul la minimum cu aceste soluții accesibile și ușoare!

Luați în considerare panourile acustice

Panourile acustice sunt disponibile sub formă de plăci sau țesături pe care le puteți agăța pe pereți. În timp ce majoritatea tipurilor sunt concepute pentru a împiedica zgomotul să ricoșeze pe suprafețele dure, altele sunt foarte eficiente pentru a bloca zgomotul care intră pe ușă sau fereastră.

Izolați ușa de la intrare

Dacă auziți fiecare conversație purtată pe holul clădirii din confortul canapelei dvs., este foarte probabil să existe goluri mari de aer în jurul ușii de la intrare. Etanșarea acestor spații va liniști discuțiile, blocând sunetul să intre. Sunetul se deplasează pe calea aerului și orice gol prin care puteți vedea lumina va lăsa să treacă și sunetul.

Dacă aveți un gol mare sub ușa de la apartament, adăugați un măturător de ușă. Folosiți o măturătoare de calitate comercială cu o bandă groasă de cauciuc care se etanșează pe prag. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să țineți la distanță praful, insectele și curenții de aer, precum și zgomotul. În cazul în care restul ușii nu se închide bine pe montanții ușii, etanșați de-a lungul laturilor și în partea de sus a ușii cu spumă.

Reducerea zgomotului reflectat

Zgomotul se reflectă pe suprafețele dure, cum ar fi pereții, podelele și tavanele, amplificând nivelul general de zgomot din interiorul unei încăperi. Pentru a reduce reflectarea sunetului cu materiale care să absoarbă sunetul, acoperiți pereții goi și chiar tavanele cu ceva moale, astfel încât sunetele, precum vocile, lătratul sau chiar zgomotul creat de un aspirator în funcțiune, să nu se răsfrângă.

Cumpărați un covor gros

Probabil știți că nimic nu înăbușă sunetele supărătoare într-o zonă cu trafic intens ca un covor. Deci, dacă aveți podele dure, este logic să aruncați un covor gros. Dar iată un sfat puțin cunoscut: dacă strecurați un covor dens sub el, veți spori potențialul de strivire a zgomotului de către covor. Acest lucru ajută, de asemenea, la reducerea gălăgiei sunetelor venite de la vecinii de la parter.

De asemenea, un covor gros pe tavan și covorașe textile din cauciuc pe pereți atenuează zgomotele enervante din interiorul apartamentului, absorbind, în același timp, zgomotul din unitățile adiacente.

Din fericire, indiferent unde locuiți sau ce fel de spațiu aveți, izolarea fonică este o opțiune. Deși acest lucru poate evoca imagini de renovări și conturi bancare secătuite, există multe modalități prin care puteți reduce zgomotul fără a fi nevoie să vă aruncați în aer economiile sau să vă reconstruiți casa. Izolarea fonică nu trebuie să fie complicată, poate fi ieftină și chiar și cele mai simple strategii pot face o mare diferență. Trebuie doar să cunoașteți materialele potrivite care pot absorbi sau bloca sunetul, indiferent dacă acesta provine din interiorul sau din exteriorul camerei.

Sursă foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat împreună cu Isoteckonline

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial