Solstițiul de vară 2023: astăzi se fac farmece, manifestări, se spun dorințe

Solstițiul de vară 2023 are loc pe data de 21 iunie. Momentul solstițiului marchează începutul verii astronomice. Începând de azi, durata zilei va scădea, iar a nopţii va crește, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, când va avea loc solstitiul de iarna. 

În credința populară, momentul solstițiului de vară este legat de strângerea recoltei. Înainte vreme, în această zi începeau să se aprindă focurile pentru Noaptea de Sânziene. Aceste focuri se făceau la răscruci de drumuri sau lângă ape stătătoare. Se credea că focurile au puterea de aîndepărta bolile și necazurile. Oamenii străbăteau câmpurile cu torţe aprinse, existând credința că astfel pot fi îndepărtați dăunătorii.

Tradiții și superstiții ce trebuie respectate la solstițiul de vară 2023

În credința populară există convingerea că solstițiul de vară este favorabil farmecelor puternice în dragoste, noroc și sănătate. Energia solstiţiului de vară este energia pasiunii, vitalităţii, creativităţii, norocului şi belşugului.

Pe vremuri, la momentul solstițiului, oamenii plecau în căutarea apei magice. Cei care aveau diverse boli trupești făceau baie în apă lacurilor și a râurilor având convingerea că se vor vindeca. Totodată, îmbăierea era și un ritual de renaștere.

În unele zone ale țării, se practica spălatul pe față cu rouă. Se credea că acest obicei aduce cu sine frumusețea veșnică a celui care-l practică.

Dorințele puse în ziua solstițiului de vară se împlinesc

Pentru că solstițiul este și momentul în care se eliberează energia belșugului, mulți oameni respectă chiar și-n ziua de azi obiceiul introducerii bijuteriilor din aur pe care le poartă într-un vas cu plante medicinale uscate. Acest ritual simbolizează legătura cu un element puternic, pământul.

Foarte important! Conform credinței populare, dorințele pe care ți le pui în ziua în care are loc solstițiul de vară au mari șanse să se împlinească.

Dacă îți pui o dorință astăzi, scrie-o pe o frunză de dafin, apoi dă-i foc și las-o să ardă.

Citeste si

Părintele Cleopa, despre farmece și vrăjitorii

Cum recunoști o persoană care face farmece

5 poțiuni magice pentru aflarea viitorului

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse