Sofia Vicoveanca, moment tensionat la un festival de muzică populară

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară de la noi. De curând însă, în timpul unui concert, le-a făcut observație unor tineri, iar înregistrarea momentului a ajuns pe rețelele de socializare.

Artista Sofia Vicoveanca, în vârstă de 79 de ani, a devenit personajul principal într-un filmuleț postat imediat după eveniment pe Facebook. Aflată pe scena Festivalului Haiducilor de la Grințieș, aceasta interpreta o melodie care invita la dans și voie bună. Un grup de tineri îmbrăcați în costume populare par să fi fost îndemnați să înceapă o horă sub privirile cântăreței. După câteva secunde de dans, artista a zis la microfon, pe un ton răstit: „Nu vreau să jucați în fața publicului. Hai, afară!', iar hora s-a destrămat imediat.

Sofia Vicoveanca, critici online

Filmulețul a fost postat de Ciprian Boju, membru al Asociației Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din România, care a scris: „Oare în ce direcție se îndreaptă omenirea? Priviți această ieșire a doamnei Sofia Vicoveanca, la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcați în costume populare îndemnați de organizatori să danseze și să întrețină atmosfera la care au fost chemați, chiar și de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc. Incredibilă atitudinea, țipă și îi alungă dând semne de gelozie de imagine, rușine Sofia Vicoveanca pentru acest gest, cum să încurajăm frumosul românesc? așa ca în acest clip?'

În apărarea artistei

Conform www.adevărul.ro, cineva a sărit în apărarea artistei, explicând regulile „de conduită' în cadrul unui concert. Gelu Voicu, solist al Orchestrei Populare Flacăra Prahovei, de la Filarmonica „Paul Constantinescu' din Ploiești, a explicat  că: „orchestra nu stă în faţa solistului şi dansatorii nu joacă în faţa solistului, decât în situaţiile unui videoclip sau filmări profeniste, unde regizorul stabileşte asta! Acel moment, dragi colegi dansatori, este a-l solistului, iar dacă se face ilustraţie coregrafică, aceasta nu trebuie să reprezinte o barieră vizuală între solist şi public!.

În continuare, artistul a explicat: „Dragi cititori de pe facebook, şi care v-aţi grăbit s-o judecaţi pe doamna Sofia, vă rog reconsideraţi-vă comentariile! Nu e drept! Dumneavoastră sunteţi prinşi într-o capcană a necunoaşterii raporturilor din acest domeniu şi nu sunteţi decât nişte victime ale unei postări lipsite de substanţă, adevăr şi corectitudine! Nu vă grăbiţi să daţi cu noroi într-un artist cât «Munţii Carpaţi». Stimate posesor al postării, şi dacă nu ar fi avut dreptate doamna nu e deloc elegant şi constructiv gestul dumneavoastră!.

Între timp, Gelu Voicu a șters postarea respectivă.

Citește și: Cum arată Maria Ciobanu la 84 de ani?

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete