Sofia Vicoveanca a postat pe Facebook o fotografie cât o mie de cuvinte

Privind fotografia pe care doamna Sofia Vicoveanca a postat-o pe pagina de Facebook, nu poți să nu recunoști în ea imaginea dorului și a nostalgiei, să nu simți melancolia unui trecut care a lăsat urme pe suflet. Este, poate, cea mai frumoasă fotografie pe care un artist a pus-o pe Facebook. 

Tot mai rar în ultima vreme am văzut femeia româncă cu zâmbetul odihnit, cu ochii mijiți spre îndepărtări numai de ea știute, nici nu-i de mirare că poza Sofiei Vicoveanca a trecut aproape neobservată în fluxul zilnic de poze la care ne uităm cu toții neîncetat.

Sofia Vicoveanca a postat pe Facebook o fotografie cât o mie de cuvinte

Sofia Vicoveanca, cu imaginea ei emblematică, este, la 79 de ani, un artist cu o carieră de peste 60 de ani.

“Apă, medicamente, agrafe și 10 lei” iată ce ține Sofia Vicoveanca în celebra-i trăistuță pe care o poartă cu ea peste tot. Este simplitatea unei generații de la care am fi avut atât de multe de învățat dacă nu am fi fost orbiți de tăvălugul tehnologiei moderne…

Viața artistei a un fost un carusel cu bune și rele. După ce s-a anexat Bucovina de Nord Uniunii Sovietice, părinții Sofiei au pierdut toată agoniseala familiei. Când le-a fost confiscat tot, tatăl artistei era prizonier de război la ruși. Copila împreună cu mama ei se refugiază la o mătușă în satul Vicovul de Sus, de unde Sofia își va lua mai târziu numele de scenă.

După o viață petrecută pe scenă și iubită de toată România, Sofia Vicoveanca a primit cu ocazia zilei Majestăţii Sale Regele Mihai, la 25 octombrie 2014, prin intermediul Principesei Moştenitoare Margareta, decoraţia Ordinul Coroana României în grad de cavaler.
În prezent, Sofia Vicoveanca locuiește la Suceava, așteaptă întâlnirea cu publicul și scrie poezii pe care le postează pe pagina oficială de Facebook. Iată una dintre ele:

E minunat să simți o bucurie,
Atunci când dăruieşti celor ce n-au ,
Un strop… din ce ai tu, de veselie,
Iar cei care primesc – aripi îți dau.
Mă simt mai bogată-acum, decât am fost
Ştiind că dăruind am adus soare.
Acuma ştiu şi simt că am un rost
Şi că viața poate-avea culoare.
E-nălțător ce sim,  nu sunt cuvinte
Ca să redau acum  cum sunt
De vrei să ştii şi tu ai grijă – ia aminte
Fă bucurii cât poți… că-n rest, îi praf şi vânt!
Foto: Facebook
Citește și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete