Dacă te simți obosită și parcă nu mai ai vlagă, este momentul să introduci mai multe alimente proaspete în alimentație, în special fructe și legume. De asemenea, dacă vrei să-ți protejezi sistemul imunitar, ar trebui să bei mai multe sucuri naturale și smoothie-uri.
Lili Sandu îți propune o rețetă delicioasă de smoothie care întărește sistemul imunitar, care te protejează împotriva răcelilor sau a infecților.
„Immunity smoothie este plin de antioxidanți, fibre și vitamine care mențin sănătatea optimă a colonului și a ficatului. L-am introdus în regimul meu alimentar tot ca un substitut pentru micul dejun, alternând astfel rețetele pentru a diversifica atât gustul, cât și ingredientele și nutrienții,' a scris Lili Sandu, pe blogul ei.
Ingrediente necesare pentru Immunity Smoothie:
Toate ingredientele se amestecă bine în blender. Laptele se pune la început, dau după ce ai adăugat ingredientele. Apoi se ametecă la o viteză mică, crescând-o treptat, până când vei obține un lichid omogen, mai dens decât un suc.
Pe lângă faptul că are un gust delicios, acest smoothie are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
„Laptele de migdale și laptele de cocos sunt un substitut perfect pentru cei care fie au intoleranță la lactoză, fie au renunțat din alte motive la laptele de vacă. Fructul de mango este unul din fructele mele preferate. Conține vitamina A, C, B6, potasiu, magneziu, fibre și probiotice și aduce o aromă tropicală.
Zmeura este un superfruct datorită nivelului mare de antioxidanți care protejează organismul împotriva îmbolnăvirilor dar și împotriva îmbătrânirii. Acest fruct face parte din categoria fructelor de pădure, are un indice glicemic scăzut și este perfect pentru perioadele în care sunteți la începutul unui regim de slabit când cantitatea de zahăr trebuie limitată. În plus, zmeura conține vitamina K si vitaminele B complex care ajută organismul în metabolizarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.
Sfecla roșie este o sursă importantă de antioxidanți. Sucul de sfeclă roșie este recomandat pentru detoxifierea ficatului dar și în prevenirea bolilor cardiace. Lămâia, o bogată sursă de vitamina C (antioxidant care stimulează sistemul imunitar), echilibrează pH-ul din interiorul corpului, ajută la eliminarea toxinelor, întinerește pielea, ajută digestia și stimulează funcțiile hepatică și biliară,' a mai explicat Lili Sandu, pe blogul său.
Pentru a vedea mai multe imagini, deschide galeria foto de mai sus!
Foto: lilisandu.ro
Mihaela Tudor
Citește și: