Smecta, medicamentul împotriva diareei, este un pericol pentru copii și femei însărcinate

smecta, pericol pentru copii

Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM) cere scoaterea de la vânzare a unuia din cele mai folosite medicamente împotriva diareei, Smecta. Smecta, medicamentul împotriva diareei este un pericol pentru copii și femei însărcinate.

După ce la începutul anului, medicamentele Eurespal si Epistat au fost retrase de pe piață, acum Agentia Medicamentului din Franța atrage atentia asupra unui alt produs împotriva diareei.

Este vorba despre medicamentul Smecta. Acesta conține cantități de plumb care ar putea ajunge în sânge.

Potrivit Agenției Medicamentului din Franța, Smecta este periculos pentru bebeluși, copii, femei însărcinate ori care alăptează.

Smecta, medicamentul împotriva diareei este un pericol pentru copii și femei însărcinate

“Ca măsură de precauţie, ANSM cere a nu se mai folosi aceste medicamente la copiii sub doi ani, din cauza riscului prezenţei unei cantităţi infime de plumb, chiar dacă tratamentul este de scurtă durată”, se arată într-un comunicat al Agenției Medicamentului din Franța.

Autorităţile franceze interzic administrarea medicamentului copiilor sub 2 ani şi schimbarea prospectului pentru medicamentul Smecta şi alte medicamente pe bază de argilă, recomandate în tratamentul diareei.

Smecta este un medicament antidiareic, cu efecte terapeutice care se bazează pe structura specială a argilei din care este fabricată: diosmectită. Medicamentul Smecta este indicat la toate vârstele, putând fi folosit chiar din prima zi de viață.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate