Trei persoane și-au pierdut vederea, după ce au luat o bacterie din Spitalul Județean de Urgențe Miercurea Ciuc

Situația dramatică de la Spitalul Județean de Urgențe Miercurea Ciuc s-a amplificat. Trei persoane au rămas fără vedere, după o operație de cataractă care le-a adus și o infecție bacteriană. Acum o lună, 14 pacienți erau programați pentru o nouă operație, după ce aceștia s-au confruntat cu o inflamație a globului ocular.

Dintre cei 14 pacienți operați în cadrul secției de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgențe de la Miercurea Ciuc, trei și-au pierdut vederea la ochiul afectat.

La vremea respectivă, Spitalul Județean Miercurea Ciuc emitea un comunicat de presă în care anunța faptul că:

„14 pacienți care au avut operații de cataractă senilă în data de 12 și 13 ianuarie 2022 la secția oftalmologie a spitalului nostru, au dezvoltat endoftalmită (inflamație a cavităților globului ocular). După sesizarea problemei la un pacient, au fost rechemați toți cei care în aceste zile au avut intervenții chirurgicale la oftalmologie. Au fost prelevate probe la șase pacienți, la două persoane rezultatul a arătat prezența bacteriei Pseudomonas Aeruginosa'.

În urma anchetei realizate în luna ianuarie s-a constatat că bacteria Pseudomonas Aeruginosa a fost descoperită într-o soluție oftalmică folosită în timpul operației.

Managerul Spitalului Județean Miercurea Ciuc: „O posibilă eroare în procesul de pregătire a intervențiilor'

Între timp, administrația spitalului a anunțat, la solicitarea AGERPRES, că din cei 14 pacienți, 13 au fost reoperați, iar trei au rămas fără vedere la ochiul operat. Alți șase au vederea deteriorată, iar cinci au mici probleme de vedere sau nu au nicio problemă.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului, a explicat:

„Faptul că majoritatea probelor biologice au ieşit negative ne-a dus la concluzia unei posibile erori în procesul de pregătire a intervenţiilor, de aceea am revizuit protocoalele de sterilizare, circuitele din sala de sterilizare şi vom continua acest proces cu reorganizarea blocului operator a secţiei pentru a crea condiţiile optime pentru siguranţa pacienţilor”.

Conform aceleiași surse citate, „ca urmare a anchetei interne a spitalului nu s-au stabilit sancţiuni şi s-au luat măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”.

Citește și: Copil căzut de la etajul 2 în Botoșani

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri