Sindromul privitului la calculator este cunoscut și sub numele de suprasolicitarea digitală. Așadar, este o afecțiune des întâlnită printre persoanele care stau foarte mult timp în fața calculatorului, a telefonului sau a tabletei.
Cu toții ne-am confruntat, la un moment dat, cu dureri de cap sau de ochi în urma statului prelungit la calculator. Suprasolicitarea digitală înseamnă mai mult de-atât. Aceasta reprezintă o sumă de simptome care apar după o perioadă îndelungată în care ochii au stat concentrați la ecrane.
Printre acestea se numără:
Fie că lumina din cameră este prea slabă, fie că, privind cu concentrare la ecran uităm să clipim, fie că stăm prea aproape de ecran. Mai mult, persoanele care poartă lentile de contact au un risc mai ridicat de a suferi de acest simptom, din cauza faptului că, în fața calculatorului, reducem numărului de clipiri. De ce este important clipitul? Pentru că prin clipit păstrăm suprafața oculară umedă și, astfel, în stare bună de funcționare.
Dacă petreceți mai mult de 2 ore cu ochii în calculator, șansele să vă prezentați la medic cu simptome ale acestui sindrom sunt foarte mari. Tocmai de aceea, luați-vă câteva măsuri de protecție.
Citește și: Helicobacter Pylori, una dintre cele mai comune infecții
Foto: Shutterstock