Simulare Bacalaureat 2019. Când sunt programate probele și când vor fi afișate rezultatele?

Urmează o săptămână încărcată pentru elevii de clasa a XI-a și a XII-a. În intervalul 18-21 martie sunt programate simulările examenului de Bacalaureat 2019, elevii urmând să treacă prin emoțiile celor trei probe.  Aproximativ 300.000 de elevi vor participa la simularea examenului de Bacalaureat. 

Simulare Bacalaureat 2019. Când sunt programate probele și când vor fi afișate rezultatele?

Prima probă din cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2019 este cea la limba și literatura română, aceasta fiind programată luni, 18 martie. Simulările continuă cu proba la limba maternă, pe 19 martie, urmând ca pe 20 martie să aibă loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Joi, 21 martie,  este programată proba la alegere, aceasta fiind susținută doar de elevii din clasa a XII-a.

Rezultatele simulărilor vor fi publicate pe data 29 martie, iar notele obținute de elevi nu se contestă și nici nu se trec în catalog, cu excepția situațiilor în care elevii solicită acest lucru printr-o cerere scrisă.

La fel cum se întâmplă și în cazul examenului de Bacalaureat, elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor, timp calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. Accesul în sălile de examen va fi permis până la ora 8:30, urmând ca la ora 9:00 să înceapă probele.

Subiectele vor fi elaborate de specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și vor fi similare cu modelele publicate pe site-ul Ministerului Educației, astfel încât acestea să se încadreze în programa de examen şi în temele parcurse până la această dată. În cadrul simulărilor, subiectele pot avea un nivel de dificultate mai ridicat, asta pentru a-i determina pe elevi să se pregătească mult mai bine pentru examenul de Bacalaureat din vară. Lucrările vor fi corectate de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, pe baza unor bareme, iar dacă în unitatea de învățământ nu există un număr suficient de profesori de specialitate poate fi solicitat sprijinul cadrelor didactice din alte școli.

Scopul acestor simulări este pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat 2019 și îmbunătățirea performanțelor școlare, iar rezultatele obținute vor fi analizate în cadrul unităților de învățământ prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, dezbateri la nivelul clasei, precum şi la nivelul consiliului profesoral, potrivit digi24.ro

Calendar Bacalaureat 2019

În acest an, examenul de Bacalaureat începe cu susținerea competențelor lingvistice și digitale, probe care în anul școlar trecut au fost susținute în iarnă. Astfel, în intervalul 27-31 mai elevii urmează să se înscrie la prima sesiune de examen.

3 – 4 iunie 2019:  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba
română – proba A
5 – 6 iunie 2019: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba
maternă – proba B
7, 10 – 11 iunie 2019: Evaluarea competenţelor digitale – proba D
12 – 13 iunie 2019: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie
internaţională – proba C
1 iulie 2019: Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă
2 iulie 2019: Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă
8 iulie 2019: Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2019 (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor
(orele 12,00 – 16,00)
9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestaţiilor
13 iulie 2019: Afişarea rezultatelor finale

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cinci moduri de a dezvolta independența copilului

Medic neurolog: „Dragă şcoală, de ce faci asta? Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!'

Cum ajuți copilul să fie mai isteț

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro