Simte ritmul Cretei în Rethymno

avantaje.Creta.10.06.2014

Despre Rethymno as putea spune totul dintr-o răsuflare, pentru că nu as vrea să pierd nimic pe drum din tot ceea ce merită să vezi si să descoperi aici. Al doilea oras ca mărime de pe Insula Creta, Rethymno înseamnă peisaje muntoase spectaculoase, pesteri legendare, mânăstiri si monumente istorice, sate de munte traditionale, cântece de suflet cretane, mâncare traditională dar si plaje superbe cu nisip fin si hoteluri luxoase.

12 plaje unde sa te relaxezi

Dacă as vorbi despre Rethymno si nu as pomeni de cele 12 plaje superbe ale sale ar fi ca si cum as prezenta o carte fără copersi. Poate că numărul 12 reprezintă cele 12 Semne ale Zodiacului, cei 12 Apostoli, cele 12 Triburi ale lui Israel, însă reprezintă si cele mai frumoase plaje din Creta de Vest. Pe numele lor: Episkopi, Gerani, Panormon, Mpali, Rodakino, Damnoni, Amoudi si Mikro Amoudi, Preveli, Akoumia, Agios Pavlos, Agios Georgios si Agia Galini.

Majoritatea plajelor sunt cu nisip, dar sunt si golfulete cu plaje pietroase, dar cu peisaje mirifice, numai bune pentru snorkelling ori mărginite de plantatii de măslini sau îngânate de râuri discrete si sfioase. Vegheate atent de Lefka Ori sau Muntii Albi. Plajele din Rethymno sunt întesate de resorturi elegante si hoteluri luxoase care asteaptă cuminti întoarcerea copiiilor drumurilor sau a turistilor rătăcitori care revin aici spăsiti, după ce au încercat să găsească în altă parte ce doar aici există.

Locuri istorice fantastice

Însă frumusetea celor 12 plaje din Rethymno nu ar fi completă fără Fortezza, o fortăreată venetiana construită în 1570, Fântâna Rimondi, construită în 1629, Logia Venetiană, Vechiul Port sau Mânăstirea Moni Arkadiou, ori Maleme, zona unde în timpul celui de-al doilea răbzoi mondial si-au pierdut viata aproape 7000 de parasutisti germani, în încercarea de a cuceri acest punct important al Aliatilor. Aici se pot vizita Cimitirul German si Cimitirul de război al Commonwealth-ului.

Trebuie să gusti apoi din aventuri incredibile parcurgând Defileul Theriso Gorge, Lasithi sau Câmpia Morilor de Vânt, Platoul Omalos si Satul Lokki. Însă cele mai teribile emotii le vei simti când vei traversa Defileul Samaria sau Farangi Samarias, unul dintre cele mai adânci si lungi din Eurpa. Defileul Samaria este a doua destinatie turistică importantă de pe insula Creta, pe care îl străbat în fiecare an peste jumătate de milion de turisti.

Sejur Creta Grecia

Hotel Maistrali Apartments 2*-de la 173 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu self catering, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta