Simptomele Omicron pe care trebuie să le urmăriți la copii

Din nefericire, Omicron se va răspândi destul de rapid chiar înainte de Crăciun. Pe măsură ce oamenii de știință adună mai multe date despre această super-tulpină, un semn îngrijorător este că ar putea infecta copiii cu o rată mai mare decât înainte.

Datele provin din Africa de Sud, unde varianta Omicron este extrem de contagioasă. Demografia lor este diferită de cea din România sau alte state europene și, prin urmare, nu este clar în acest stadiu cum s-ar putea comporta varianta de la o țară la alta. Cu toate acestea, specialiștii au spus că este „potențial o problemă mare cu care trebuie să ne confruntăm'.

Copiii au fost până acum în mare parte neafectați de virus, suferind doar o formă ușoară în marea majoritate a cazurilor. În această etapă, nu este clar cum apariția lui Omicron va schimba acest lucru. Dar simptomele comune Covid s-au modificat ușor de-a lungul pandemiei, ca răspuns la noile variante și vaccinuri.

Simptomele Omicron pe care trebuie să le urmăriți la copii

Medicul care a tras primul semnal de alarmă despre varianta Omicron a susținut că aceasta provoacă simptome diferite. Dr Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, a spus că principalele simptome ale Omicron pe care le-a văzut la tineri au fost oboseală, dureri de corp, durere de cap.

Dr Coetzee a descris un „caz foarte interesant' al unei fetițe de șase ani care avea „o temperatură și o frecvență foarte mare a pulsului'. Acestea pot fi semne pe care părinții trebuie să le urmărească.

A existat o oarecare discrepanță în ceea ce privește dacă noua variantă provoacă boli ușoare sau severe la copiii din Africa de Sud.

Dr. Rudo Mathivha, de la Spitalul Academic Chris Hani Baragwanath, Soweto, a sugerat că copiii sunt mai bolnavi decât înainte.

Acum îi vedem (n.red. pe copii) venind cu simptome moderate până la severe, care au nevoie de oxigen suplimentar, au nevoie de terapie de susținere, au nevoie să rămână în spital pentru un număr destul de mare de zile', a declarat Rudo Mathivha, potrivit The Sun.

Cele trei simptome principale ale Covid la copii și adulți sunt febră mare, o tuse nouă, continuă, mai mult de o oră sau mai multe episoade de tuse în 24 de ore. Experții din aplicația ZOE Covid Symptom Study au îndemnat părinții să caute alte semne comune la copii, inclusiv oboseală, durere de cap, febră, durere de gât, pierderea poftei de mâncare.

Dovezile venite din Africa de Sud sugerează că spitalele înregistrează un număr neașteptat de mare de tineri pacienți cu Covid. Mai mulți copii sub cinci ani sunt internați în spitale din Africa de Sud decât s-au văzut până acum în pandemie, spun șefii din domeniul sănătății.

Deși nu este clar în acest stadiu foarte incipient dacă copiii sunt mai susceptibili la această tulpină, experții au spus că este posibil.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate