Simptomele herpesului care nu trebuie neglijate. Cum pot fi confundate cu o simplă răceală?

Simptomele herpesului

O mulțime de persoane suferă de herpes fără că măcar să cunoască acest lucru și asta din cauza simptomelor înșelătoare, multe dintre ele putând fi confundate cu o simplă răceală sau gripă. Simptomele herpesului nu trebuie neglijate și asta pentru că netratat, herpesul poate duce la apariția unor complicații grave.

Simptomele herpesului care nu trebuie neglijate

Specialiștii sunt de părere că aproximativ 80% dintre persoanele care suferă de herpes se pot confrunta cu simptome ca febra, greața sau durerile musculare, potrivit dailymail.co.uk. Pentru că acestea sunt comune mai multor afecțiuni, un număr mic de persoane se gândesc la herpes atunci când apar aceste probleme, lucru care poate favoriza dezvoltarea acestei boli.

Herpesul apare atunci când în organism ajunge virusul HSV de tip 1, cel care cauzează apariția leziunilor la nivelul gurii sau feței și HSV de tip 2, cel care afectează în special zona genitală. Atunci când apare în zona genitală, principalele simptome ale herpesului sunt usturimea în timpul urinării și disconfortul apărut în această zonă. Aceste simptome pot fi însoțite de febră, greață, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și stare generală de rău. În plus, pot să apară durerile de gât și inflamațiile la nivelul nasului.

Chiar dacă seamănă foarte mult cu simptomele apărute în cazul gripei sau răcelii, medicii sunt de părere că toate aceste probleme de sănătate sunt, de fapt, o reacție de apărare a sistemului imunitar. Dacă nu este tratat la timp, herpesul genital poate provoca o serie de complicații în cazul femeilor însărcinate, motiv pentru care aceste simptome nu trebuie neglijate și trebuie descoperită cauza care a dus la apariția acestora.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dieta cu peşte. Cum să slăbeşti uşor 4 kilograme în doar 7 zile fără restricții alimentare severe

Uscătorul de mâini, un real pericol pentru sănătate. Ce au descoperit specialiștii?

Cum poți combate în mod natural astenia de primăvară?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate