Simptomele care apar înainte ca varicele să devină vizibile. Medicul Toni Feodor îți spune ce semne ar trebui să îți atragă atenția


Înainte ca varicele să devină vizibile, există câteva simptome care pot anunța apariția acestora. Semnele sunt diferite de la un pacient la altul, iar evoluția lor depinde foarte mult de fiecare organism în parte.

La fel cum se întâmplă în cazul oricărei afecțiuni și boala varicoasă poate fi diagnosticată din timp. Chiar dacă simptomatologia este una diversă, există câteva semne care pot să apară frecvent și care anunță o problemă la nivelul circulației venoase.

Simptomele care apar înainte ca varicele să devină vizibile

Invitat în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, medicul Toni Feodor, cu specializare în flebologie, a explicat care sunt primele simptome în apariția varicelor.

“Simptomatologia în boala varicoasă este una foarte diversă. Am observat că în primul rând apar crampele musculare nocturne, la gambe. Crampele musculare nocturne gambiere care anunță un defect în circulația venoasă, cârceii. Pe timpul zilei se produce un edem, adică o acumulare de lichid. Lichidul conține și electroliți, atât la nivelul tegumentului, cât și al musculaturii. În momentul în care noaptea omul stă întins, acel edem se retrage, dar electroliții rămân și atunci apare o depolarizare a plăcii neuromusculare și apare o contracție foarte dureroasă. La pacienții în vârstă, chiar rupturi musculare. Alte simptome sunt tot felul de senzații. Senzația de oboseală, senzația de greutate, senzația de picior umflat. Pot să apară mâncărimile, eczemele. Noi le numim eczeme paravaricoase.”, a spus medicul Toni Feodor.

Urmărește materialul video pentru a vedea declarația medicului Toni Feodor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pantofii cu toc pot duce la apariția varicelor? Uite care este părerea medicului Toni Feodor

Ce sunt varicele și care sunt factorii de risc care favorizează apariția acestora? Medicul Toni Feodor: „Cei care nu stau pe scaun, nu fac varice'

Cum știm că o aluniță se transformă în melanom? Schimbările care trebuie să ne trimită la medicul dermatolog

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos