Silviu Biriș, actorul care a trecut de la teatru la preoție. „Mama a fost șocată, s-a speriat”

Silviu Biriș a simțit că trebuie să facă o schimbare în viața sa. Actor cu o vastă experiență, acesta s-a întors la studenție și a ales să urmeze cursurile facultății de teologie.

Surpriza a fost inedită pentru mulți dintre apropiații actorului Silviu Biriș. Cea care a avut o reacție neașteptată a fost chiar mama acestuia care i-a închis telefonul fără să mai spună nimic. Potrivit revistei Taifasuri, Silviu Biriș a dezvăluit care au fost reacțiile membrilor familiei lui și cum simte el această experiență.

„Băiatul avea 12 ani, iar fata 8 ani, când drumurile mele spre Dumnezeu s-au îndesit. Au venit cu mine, au participat la slujbe, dar am cam exagerat. Și asta i-a îndepăratat atunci. Mă rog mereu să nu sufere copiii mei și să le fie bine. Și mai ales să fie înțelepți. Un copil înțelept e cel care învață din greșelile celorlalți.

Nădăjduiesc că în inima lor e Dumnezeu. Altfel, copiii mei sunt cuminți și altruiști. Eva, mai ales, e un foarte bun ascultător la suferințele semenilor ei. Băiatul e foarte atent, își urmărește scopul, dar e cumpătat. El este și acum student și faptul că taică-său a fost student cred că i s-a părut cool. În plus, noua studenție m-a ajutat să-i înțeleg mai bine, chiar să-i motivez cu notele mele și au fost zile când am învățat efectiv cot la cot.

A fost superb, asta ne-a creat amintiri frumoase împreună și ne-a apropiat și mai mult. În schimb, mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat. După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: «Gata, ai văzut că poți, dar acum întoarce-te la actorie». Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele', a mărturisit Silviu Biriș pentru sursa mai sus menționată.

La 47 de ani, Silviu Biriș a absolvit Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală, însă nu a renunțat la actorie și joacă în continuare în piese de teatru.

„Am ajuns aici încercând să îmi răspund la niște întrebări, sunt 4 ani care s-au încheiat cu folos. De acum înainte să sporim cuvântul lui Dumnezeu, răbdarea, să devenim apostoli misionari și, mai ales cei care ne urmăresc, și care privesc biserica de pe margine, îi invit permanent, să intre măcar o dată, de curiozitate, pentru că această sfântă curiozitate aduce omul la o evoluție și spirituală. Și să găsească în biserică orice îi va aduce pe ei mai aproape de ei înșiși', a mai spus Silviu Biriș la Trinitas TV.

Foto: Instagram, Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete