Și vedetele suferă de tulburare bipolară… de fapt, mai ales ele!!!

si vedetele sufera de tulburare bipolara

Poate că ai auzit despre tulburarea bipolară, însă nu ai știut nici ce înseamnă și nici cum se manifestă. Cu atât mai puțin ce vedete suferă de această afecțiune. Tulburarea bipolară este o problemă de sănătate mintală, o „denivelare' afectivă care se manifestă periodic.

Mai exact, ea se caracterizează prin alternanța a două stări de dispoziție extremă: depresia și mania. Persoana afectată ba este lipsită de energie și de orice interes, obosită, incapabilă să se concentreze, să gândească limpede, gândindu-se adesea la moarte, ba are o dispoziție dincolo de limitele normalului: doarme puțin, este agitată, vorbește mult mai mult ca de obicei, sare de la o idee la alta, începe multe activități dar nu finalizează niciuna.

Tulburarea bipolară nu le-a ocolit nici pe celebrități, existând suficiente exemple. Poate că cel mai cunoscut exemplu este cel al regretatei Sinead O Connor, dar asta și pentru că ea a postat în social media un video în care se află în plină criză. Iată că și vedetele suferă de tulburare bipolară… de fapt, mai ales ele!!!

Mariah Carey – a fost diagnosticată în 2001, după ani în care a refuzat să accepte că are o problemă de sănătate mintală, preferând să se izoleze. Artista s-a tratat, s-a înconjurat de persoane pozitive și s-a 'aruncat' în ceea ce îi place să facă cel mai mult: muzică.

Catherine Zeta-Jones – frumoasă, celebră, soția lui Michael Douglas s-a luptat cu depresia atunci când la fel d ecelebrul ei partener ei de viață a fost diagnosticat cu cancer la limbă. Depresie care a dus în scurt timp la tulburarea bipolară.

Mel Gibson – idolul unei întregi generații a recunoscut în 2008 că suferă de tulburare bipolară. Arestat pentru că a condus în stare de ebrietate și acuzat de abuz domestic, vedeta din Braveheart nu a mai putut ține ascuns faptul că toate acestea s-au întâmplat în episoadele maniacale ale bolii sale.

Vivien Leigh – actrița intrată în istoria cinematografiei pentru rolul lui Scarlett OHara era cunoscută ca fiind o persoană extrem de dificilă pe platourile de filmare. Ceea ce nu se știa era faptul că ieșirile ei aveau o explicație… psihiatrică. Și că printre tratamentele care i-au fost aplicate s-au numărat și electroșocurile.

Ernest Hemingway –  premiat cu Nobelul pentru literatură, scriitorul a manifestat de-a lungul vieții un comportament maniaco-depresiv. O trăsătură de familie, de altfel, părinții săi suferind de aceeași tulburare. Depresia și obsesia lui pentru moarte l-au învins în cele din urmă, împușcându-se în cap.

foto: Shutterstock

Citește și:

Horia Brenciu este primul invitat surpriză în bucătăria MasterChef în această seară de la 22:30

Fiica lui Dan Helciug a dispărut în timp ce se afla cu părinții în Grecia. Artistul, în stare de șoc

Artistul Mark Stam s-a logodit! Tânărul cântăreț își ține iubita departe de social media

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete