Si olimpicii la matematică se pot zăpăci la examene ușoare

Si olimpicii la matematică se pot zăpăci la examene ușoare

Câțiva elevi de clasa a VIII-a, olimpici la matematică, care au susținut proba la matematică, la evaluarea națională, au trecut prin câteva zile de panică. Subiectele simple, dar care necesită o atenție sporită din partea elevilor, scrise cu texte confuz formulate, le-au creat dificultăți în redactare!

La o problema de la Subiectul I, in care se cerea lungimea cercului, elevii aveau lungimea razei cercului si trebuiau sa completeze doar spatiul punctat! In acel spatiu ei trebuiau sa scrie doar cifra 9, dar pentru ca ei nu au citit cu atentie, fiind in emotia examenului, au scris 9 pi ! Acest pi in plus i-a nedreptatit cu 0,5 puncte! Acest lucru era in barem corect, dar profesorii corectori au inteles ca elevii nu cunosteau formula, scriind de fapt 9 pi ori pi! De la aceasta confuzie, s-a creat o intreaga panica, penru ca din start nu existau note peste 9,50. Copiii nu ar mai fi intrat astfel la un liceu de elita cum si-ar fi dorit si astfel au facut contestatie.

Un alt profesor corector a inteles neatentia elevilor si astfel au obtinut nota zece! Acesti elevi minunati au castigat 0,5 puncte la problema cea mai dificila, cea cu unghiul dintre cele doua drepte din piramida, dar ar fi pierdut 0,5 la cea mai simpla!
O situatie dificila astfel si pentru elevi si pentru parinti si pentru profesori! Concluzia: trebuie sa fim cu totii atenti si sa nu ne jucam cu viitorul acestor tineri! Acesti copii au plecat la balcaniada si speram sa vina cu medalii de aur in Romania!

Iata ca si olimpicii se pot zapaci sau, mai bine spus, au fost zapaciti de altii.

De Roxana Goga, profesoară de matematică la Liceul Teoretic German “Ita Wegman' București

Foto : 123rf.com

Citește și:

 Când la mate dai de greu. Episodul 11. Exercițiu de algebră

Când la mate dai de greu. Episodul 10: aria triunghiului dat de graficul funcției și axele de coordonate

Când la mate dai de greu. Episodul 9. Funcții

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie