Sfaturi pentru ca 2023 să fie un an de vis

Vrei ca 2023 să fie un an de vis? Cel mai bun de până acum? Experții în managementul timpului susțin că treburile zilnice seamănă oarecum cu tufișurile din grădină: trebuie tăiate periodic.

Așadar, scurtează și simplifică lucrurile din mers, conform regulilor de mai jos dacă vrei ca 2023 să fie un an de vis:

Adună zâmbete

Când vezi o femeie care poartă ceva frumos, are o bijuterie care îți place, o coafură nouă, sau un parfum fabulos – spune-i! Conform principiului că ceea ce dăruiești ți se întoarce, vei primi și tu un compliment neașteptat, în curând… și poate o nouă prietenă.

„Nu pot, îmi pare rău!'

Învață să spui un simplu și clar “nu” cererilor pe care, știi dinainte, că nu ai când și cum să le îndeplinești. În loc să-ți asumi responsabilități pe care nu le duci la bun sfârșit, asumă-ți curajul refuzului. Nu mai pierde timpul cu găsirea unor scuze mai mult sau mai puțin plauzibile, pe care oricum nu le va crede nimeni.

Repede, scurt și la obiect

Pentru eficiență maximă în comunicare, răspunde la mesajele de pe mail sau telefon în grupuri de câte 5-10, pe măsură ce se adună, apoi treci mai departe. Nu lăsa să se strângă prea multe și nu le trece “în așteptare”, fiindcă s-ar putea ca în curând să te copleșească – la număr și prioritate.

Rutina zilnică și cea săptămânală

Stabilește o rutină a sarcinilor cum ar fi spălatul și călcatul rufelor, curățenia din casă sau doar pregătirea mâncării. Specialiștii spun că, de obicei, lucrurile făcute în ultimul minut iau mult mai multe… minute. Consumi mai mult timp învârtindu-te fără rost, neștiind ce să faci mai repede, decât pregătind totul dinainte, calm și ordonat.

Gata cu Super-Woman!

Nu te apuca de o treabă importantă atunci când esti obosită. Îți va lua un timp dublu ca s-o îndeplinești. Nu găti și nu învăța noaptea!

Folosește timpul la maximum

Împarte o foaie de hârtie în trei coloane, pe care le notezi cu A, B și C. În coloana A, fă o listă cu treburile importante, care nu sunt urgente; în coloana B, scrie-le pe cele care sunt atât importante, cât și urgente. Iar în coloana C, pune-le pe cele care nu sunt nici una, nici alta.

Treci imediat la îndeplinirea sarcinilor din coloana B, în ordinea urgenței. Fă-le pe cele din A când te simți în stare și lasă-le pe cele din C pentru perioadele fără chef sau cand ești un pic obosită. În felul acesta, nu-ți vei risipi energia pe lucruri mărunte și îți vei folosi timpul la maximum.

Slabește fără sală sau regim

a. Mergi 10.000 de pași pe zi. În felul acesta, poți să slăbești până la 15 kilograme pe an!

b. Două pahare cu vin mai puțin în meniul zilnic te pot ajuta să scapi de 10 kilograme pe an.

c. Renunță la obiceiul zilnic al punguței cu “ronțăieli” – poți să dai jos până la 5 kilograme într-un an, fără să mai socotim și efectul benefic asupra sănătății.

Fii convingătoare

În momentul în care ai învățat să negociezi, te afli cu câțiva pași mai aproape de succes. Iată cum:

Identifică ceea ce îti dorești cu adevărat (o mărire de salariu, înapoierea unui împrumut, copiii să facă ordine în cameră). Anticipează atent care ar fi obiecțiile ridicate de aceștia în calea îndeplinirii dorințelor tale și fii pregătită cu o soluție pentru fiecare.
Daca vorbești din suflet și nu doar ca să obții ceea ce dorești, vor simți cu siguranță acest lucru și vor fi mai dispuși să te asculte și să îți cedeze ceea ce le ceri, iar tu vei fi mai mulțumită de rezultat la sfârșitul zilei.

O vacanță mai bună pentru ca 2023 să fie un an de vis

a. Fă rezervări inteligente. Alege hoteluri mai mici, independente, ai căror patroni ar putea să fie mai motivați să-și impresioneze clienții decât cei care fac parte dintr-un lanț hotelier.

b. Forțeaza un pic. Cere să vorbești cu patronul/directorul hotelului și, politicos, dar insistent, susține că ceea ce ți s-a repartizat nu este camera la care te-ai așteptat și că te simți neîndreptățită. Nu-ți vei face prea mulți prieteni, dar, în schimb, s-ar putea să primești ceva mai bun la cazare.

Iubire necondiționată

Ia-ți un animal de casă. Câinii rămân în topul clasamentului necuvântătoarelor când vine vorba de loialitate și dragoste necondiționată! Nu știi cum să alegi – dintre multele rase – una care ți se potrivește? Prima încercare poate fi cu un câine al străzii… Câinii fără stăpân pot fi mai rezistenți la boli și mai atașati decât cei cu pedigree și ultrarăsfățați înainte de a ajunge la tine.

Fii o prietenă adevărată

Cu toții ne dorim să oferim sprijin unui prieten în suferință, dar nu știm întotdeauna cum s-o facem și, mai ales, ce să nu facem în asemenea cazuri. Iata cum:

a. Când cineva traversează o dramă – Spune cât îți pare de rău și îmbrătișeaz-o – uneori, gestul înseamnă mai mult decât niște cuvinte. Suferința va dura luni de zile sau poate chiar ani – așadar, nu uita să o întrebi ce mai face, cum se descurcă, chiar dacă pare sau arată ok.

b. Când cineva drag ei este bolnav – Mergi cu ea la medic, ajut-o să-și faca cumparaturile, in loc de evazivul “cu ce pot să te ajut?” Gândește-te că poate nu vrea sa impartaseasca detaliile tratamentului pentru a zecea oara in aceeasi zi, dar fii o buna ascultatoare atunci cand simti ca are nevoie sa vorbeasca.

c. Cand tocmai s-a despartit de partener – NU… il vorbi de rau, chiar daca ea face asta – ar putea fi ceva temporar. Si, in nici un caz, nu incerca sa ii faci cunostinta imediat cu un alt potential partener.

  • Crește-i încrederea în sine și moralul – încearcă să organizezi partide de shopping sau o zi de spa și umple-i golul rămas in suflet cu momente de prietenie adevarata. Acum are nevoie de o baza solida, de pe care sa poata analiza ce i s-a intamplat in fosta relatie.

Toate aceste lucruri îți vor oferi o stare de bine, te vor ajuta să consolidezi relațiile cu cei din jur și îti vor oferi noi perspective. Desigur, lista rămâne deschisă… dacă ai alte idei, pentru ca acest an să fie unul grozav, așteptăm să ne spui.

Ce îți rezervă Anul Chinezesc al Iepurelui în 2023

.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii