Sfaturi esențiale pentru organizarea congelatorului sau a lăzii frigorifice

Indiferent că este vorba despre un congelator încăpător al unei combine frigorifice pe care o ai în bucătărie sau despre o lada frigorifică din dotare, organizarea alimentelor în aceste dispozitive de înghețare a produselor alimentare poate fi o activitate destul de provocatoare. Nu de puține ori, probabil, știai că ai undeva anumite alimente de care aveai nevoie dar nu reușeai să le găsești datorită modului de organizare deficitar al conținutului unei lăzi frigorifice sau a congelatorului tău. Pentru a te ajuta să-ți organizezi mai bine conținutul acestor electrocasnice atât de importante din viața ta, în rândurile următoare îți prezint câteva idei și sugestii referitoare la acest aspect.

Iată câteva sfaturi importante pentru organizarea congelatorului sau a lăzii frigorifice astfel încât să găsești mereu, cu ușurință, ceea ce cauți!

  1. Fă o curățenie generală în zonele destinate depozitării alimentelor

Este bine ca, înainte să începi procesul de organizare propriu-zisă a dulapurilor de congelare a congelatorului sau a lăzii frigorifice, să dezgheți totul și să speli minuțios compartimentele, astfel încât locul de depozitare să fie igienizat corect. De asemenea, în acest pas, este indicat să analizezi toate produsele congelate cu atenție iar cele care par stricate sau de culori ciudate să le arunci la gunoi. Un congelator sau o ladă frigorifică, indiferent de capacitățile lor, nu pot păstra mai mult de 9-12 luni mâncarea în condiții optime. De aceea, ar fi indicat ca produsele congelate care au mai mult de 1 an să fie folosite imediat sau aruncate, dacă se impune acest lucru.   

  1. Depozitează alimentele în rafturi pe categorii

Despre congelatoare știi deja că au rafturi, însă, poate nu știai deja despre lăzile frigorifice cu rafturi. De exemplu, pe altex.ro găsești foarte multe lăzi frigorifice extrem de bine compartimentate, astfel încât dacă achiziționezi un astfel de produs vei avea facilitatea de a-ți sorta alimentele păstrate pe categorii. Sortarea pe categorii a alimentelor reprezintă un factor cheie în organizarea coerentă a unei lăzi frigorifice sau a unui congelator. 

  1. Prioritizează alimentele folosite mai des

Dacă ai trecut deja la etapa aranjării alimentelor pe categorii, ar trebui să ai în vedere optimizarea depozitării astfel încât alimentele folosite cel mai des să fie aranjate în cele mai accesibile zone ale congelatorului sau a lăzii frigorifice. De exemplu, nu ar fi indicat să pui alimentele pe care le folosești des ca zarzavaturile pentru supe sau ciorbe sub cărnuri sau sub fructe destinate prăjiturilor. De asemenea, ar fi indicat să păstrezi straturile superioare pentru alimentele cel mai des folosite iar ce știi că gătești mai rar să depozitezi pe fundul rafturilor. 

  1. Etichetează produsele congelate

Chiar dacă vei avea tendința să treci peste acest pas atunci când vei pregăti alimentele de congelare trebuie să știi că majoritatea alimentelor congelate își schimbă caracteristicile de ordin vizual și datorită acestui aspect va fi foarte ușor să confunzi anumite pungi cu alimente cu altele și să decongelezi lucruri de care nu ai nevoie.

    În concluzie, organizarea coerentă a rafturilor lăzii frigorifice sau a congelatorului este o activitate care te poate ajuta foarte mult în economisirea de bani și timp. Astfel, vei putea cumpăra alimente atunci când e vremea lor la prețuri bune și le vei putea conserva și folosi atunci când vei avea nevoie, indiferent de anotimp. De asemenea, dacă vei avea rafturi bine organizate, nu vei mai fi nevoit să pierzi timp căutând diferite alimente, prin toate rafturile de care dispui.

sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial