Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină este speranța celor bolnavi

Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină este folositor celor bolnaviERSBURG, RUSSIA - September 12, 2019: Preparing for a rel

Biserica Ortodoxă are șapte mijloace de împărtășire a harului, necesare oricărui creștin pentru mântuire, numite Taine. Acestea sunt: Taina Botezului, a Mirungerii, Pocăinței, Împărtășaniei, Preoției, Nunții și Maslului. Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină, este căutat de credincioși atunci când trupul are nevoie de sănătate iar sufletul de întărire și iertare de păcate. Sfântul Maslu, cea de-a șaptea Sfântă Taină este speranța celor bolnavi

Sfântul Maslu este o slujbă specială, săvârșită de șapte, cinci, trei sau doi preoți. În cadrul acesteia se sfințește untdelemn curat și se rostesc rugăciuni de către fiecare preot în parte, până se împlinește de șapte ori. În vremea slujirii se aprind șapte lumânări care simbolizează cei șapte Îngeri Mari care stau înaintea Tronului Dumnezeirii.

„Părinte Sfinte, Doctorul sufletului și al trupurilor, cel ce ai trimis pe Unul-Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos să vindece toată boala și din moarte să izbăvească, tămăduiește pe robul tău (se rostește numele de botez al celui bolnav) de toată neputința trupească și sufletească ce l-a cuprins, și fă-l să vieze cu darul Hristosului tău. Pentru rugăciunile Preacuratei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioara Maria… Că Tu ești izvorul tămăduirilor și Dumnezeul nostru și Ție Slavă Îți înălțăm, împreună cu Unuia-Născut Fiului Tău, împreună și Prea Sfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh… Amin!' După rugăciune, preotul rostitor unge pe bolnavi cu untedelmnul sfințit și îl însemnează cu chipul crucii pe frunte, nas, gură, urechi, piept și mâini.

Taina Sfântului Maslu se săvârșește ori de câte ori este nevoie, dar de obicei în zilele de post ale săptămânii (luni, miercuri, vineri) precum și în toate posturile de peste an, precum și în Săptămâna Patimilor, marți, miercuri și joi.

Bolnavul căruia îi este necesară această Taină, înaintea săvârșirii ei va ține post o săptămână împreună cu ceilalți membri ai familiei, se va spovedi și împărtăși. În ziua Sfântului Maslu va ține post negru. La biserică, pentru slujbă, va duce un litru de ulei și o cană de făină, pe care le va lua înapoi acasă și le va păstra în loc curat. Făina va fi folosită pentru consum, iar uleiul pentru arderea candelei și ungerea părților dureroase (nu pe părțile intime). Bolnavul se va unge timp de șapte zile, ținând totodată și post.

Pentru o persoană aflată în suferință trupească se pot face până la nouă Masluri, respectiv până în momentul în care apare vindecarea.

Foto: 123rf

Citeste și:

Rugaciunea care te scapa de boala. Ce sa rostesti cand te afli în necaz

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate