Semnele apărute la nivelul mâinilor care pot anunța cancerul pulmonar. Schimbările pe care trebuie să le iei în calcul

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, această afecțiune fiind una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Simptomele apar destul de târziu, lucru care împiedică începerea tratamentului într-o fază incipientă, însă specialiștii spun că există anumite schimbări pe care oamenii ar trebui să le cunoască și să le trateze cu maximă seriozitate. Iată care sunt semnele apărute la nivelul mâinilor care pot anunța cancerul pulmonar. 

Cancerul pulmonar se dezvoltă în momentul în care celulele anormale cresc, scapă de sub control și se multiplică la nivelul plămânilor. Pe măsură ce cresc, celulele canceroase duc la formarea tumorilor. Aceste tumori fac imposibilă funcționarea corectă a plămânilor, ceea ce înseamnă că aceștia nu mai pot asigura cantitatea de oxigen necesară organismului.

Semnele apărute la nivelul mâinilor care pot anunța cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este destul de dificil de diagnosticat într-o fază incipientă și asta pentru că simptomele sunt inexistente. Cu toate acestea, printre simptomele care pot să apară în cazul acestei afecțiuni se numără tusea puternică care duce până la eliminarea unor cantități de sânge, oboseala, apariția unor dureri puternice în piept, dureri la nivelul umerilor sau brațelor, răgușeală, scădere inexplicabilă în greutate, febră, dureri la înghițire sau respirație șuierătoare.

Pe lângă aceste simptome, specialiștii spun că, în anumite cazuri, pot să apară o serie de schimbări și la nivelul mâinilor, acestea fiind cauzate de tumorile existente în plămâni, potrivit express.co.uk. Mai exact, degetele și unghiile își pot modifica aspectul, iar acest lucru trebuie investigat imediat ce este observat. În cazul unghiilor, acestea se pot curba mai mult decât de obicei și pot căpăta un aspect strălucitor. În plus, atât degetele de la mâini, cât și cele de la picioare pot părea mai mari și mai groase decât ar trebui să fie în mod normal. Afecțiunea care duce la apariția acestor modificări poartă denumirea de osteoartropatie pulmonară hipertrofică și ajunge să afecteze aproximativ 5 din 100 de persoane cu cancer, potrivit unui raport realizat de Cancer Research UK.

Cu toate că aceste simptome sunt destul de rar întâlnite, specialiștii atrag atenția că în momentul în care apar, acestea ar trebui investigate de medicul specialist pentru a vedea cu exactitate care este cauza exactă care a dus la apariția acestora.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dan Chișu, diagnosticat cu cancer de piele de 3 ori în 5 ani

Carcinomul bazocelular nu reprezintă pericol pentru viață. Ce trebuie să știi despre cele 3 forme ale cancerului de piele

Ce trebuie să știi despre consumul de zahăr și apariția cancerului

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului