Semne că ai intoleranță la lactoză

Semne că ai intoleranță la lactoză

Sunt destul de multe persoane care au intoleranță la lactoză și nici nu și-au dat seama. Află care sunt semnele, de la cele mai ușoare și până la cele mai evidente.

lactate

foto produse lactate via Shutterstock

Simptomele intoleranței la lactoză diferă de la o persoană la alta, și pot fi ușoare ori severe, în funcție de câtă lactază produce corpul tău. Lactaza este enzima care digeră zaharurile din lapte, reducându-le la forme simple și care pot fi ușor absorbite de organismul tău, de la nivelul tubului digestiv. Când în corp nu există suficientă lactază, atunci apar simptomele intoleranței la lactoză.

De multe ori simptomele intoleranței la lactoză pot fi confundate cu altele, pentru că sunt destul de comune. La fel, și simptomele unei afecțiuni pot fi confundate cu cele ale acestei intoleranțe. Dacă te-ai simțit rău o dată după ce ai băut un pahar cu lapte, nu ai intoleranță, însă dacă ți se face rău de fiecare dată când bei lapte sau consumi alte produse lactate, atunci ai această problemă. De multe ori, intoleranța poate apărea odată ce înaintăm în vârstă.

De asemenea, intoleranța la lactoză nu este același lucru cu alergia la lapte. De obicei simptomele unei alergii alimentare sunt mai puternice decât cele ale intoleranței.

Semnele intoleranței la lactoză

Balonarea: Mulți oameni nici nu bagă de seamă că se balonează după ce consumă produse lactate. Acesta este cel mai ușor simptom pe care îl prezintă intoleranța la lactoză.

Dureri și/sau crampe în abdomenul inferior, acompaniate de sunete ale unui stomac 'supărat'.

Gaze, flatulație.

Scaune lichide sau diaree: Unul din semnelemai severe ale intoleranței la lactoză este acesta. Cei care nu pot digera lactoza, însă continuă să consume produse lactate pot face diaree.

Stări de greață și vomitat.

Nu există un tratament pentru intoleranța la lactoză, însă se poate trăi foarte ușor cu ea. Este important să limitezi cât mai mult consumul de lactate. În unele cazuri, cei care au intoleranța aceasta consumă lactate cu alte produse alimentare (solide) și nu mai simt simptomele. Totuși, ce merge pentru o persoană nu este întotdeauna o soluție și pentru alta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate